25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 25 de maig de 2018

  Visita a la biblioteca de Montmeló

  Alumnes de català Bàsic 1 coneixen la biblioteca La Grua de Montmeló

  La visita, organitzada per l'Oficina de Català de Montmeló, del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, va tenir lloc durant el matí de dimarts 8 de maig i va ser a càrrec de la directora Fina Bassons.

  La directora de la biblioteca La Grua va informar els assistents de tots els documents disponibles i, sobretot, del ventall de llibres i material perquè puguin iniciar-se en la lectura en català. També va mostrar la distribució de l'espai dividit en zona d'adults, zona infantil i espai d'internet i va explicar el funcionament del servei de préstec, el carnet i els diferents recursos digitals.

  La visita va servir també com a pràctica lingüística, ja que es va demanar als alumnes que cerquessin material ben divers entre les prestatgeries a fi de localitzar-lo d'acord amb el que demanava la professora i seguint el sistema decimal d'organització. Així, mentre uns buscaven un manual de com aprendre a tocar guitarra, altres havien de buscar una guia de viatges, una novel·la, o un llibre de lectura fàcil.

  El fet que alguns dels assistents s'hagin instal·lat fa poc a Montmeló fa que conèixer aquest equipament, a més, els permeti implicar-se una mica més en el seu context social i en el seu entorn de proximitat. Els recursos de què disposa la biblioteca els serveixen com a estímul no només en l'àmbit personal, sinó també en el familiar i en el cercle de coneixences.

  Aquesta actuació forma part del programa Acolliment lingüístic i es repeteix de manera continuada en la majoria de serveis i oficines on es fan cursos de nivells inicials i bàsics. 


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes