25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimecres, 21 de febrer de 2018

  Alumnes de català bàsic de Barcelona, de ruta per Collserola

  La delegació de l'Eixample del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona va ensenyar racons peculiars de Collserola a una vintena d'alumnes

  L'excursió, que va tenir lloc diumenge 18 de febrer, va portar els alumnes de dos cursos de català de nivell Bàsic 2 fins a la muntanya de Sant Pere Màrtir de la serra de Collserola, d'una altura de 399 metres. Des d'allà, el dia serè va permetre que els assistents poguessin gaudir de les vistes esplèndides i privilegiades de Barcelona, el Maresme, el Llobregat i el Garraf.

  La coincidència de dos grups del mateix nivell de llengua catalana va afavorir molt la pràctica lingüística en català, en un entorn distès i informal, com és la ruta en plena muntanya. El contacte amb la natura i la descoberta d'un entorn privilegiat, desconegut per a alguns alumnes, va facilitar en tot moment el bon ambient i una actitud de predisposició absoluta per a la interacció.

  El trajecte d'anada va combinar un tram en ferrocarril i un tram a peu. Pel que fa a la tornada, alguns van decidir fer-la tota a peu.

  L'organització valora molt positivament aquesta activitat, que s'emmarca en el programa de Llengua, Cultura i Cohesió, perquè és una manera molt eficaç de construir lligams de grup i complicitats amb l'entorn.

  L'experiència ajuda els alumnes a establir vincles emocionalment positius amb l'aprenentatge de la llengua catalana, al mateix temps que coneixen el patrimoni natural i cultural que els envolta.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes