25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 1 de juliol de 2019

  L'SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú fa la sessió ‘Què sabem del català?'

  • La sessió, per a nascuts a l'estranger que atenen els serveis municipals, presenta l'origen i la realitat social del català a persones nouvingudes. 

  Des del 2016, el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú participa amb una sessió d'una hora sobre la llengua catalana en els cursos d'acolliment organitzats per l'Ajuntament de la ciutat, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

  En aquestes sessions es presenta el nombre de parlants del català, l'àrea geogràfica en què es parla, quins són els coneixements lingüístics de la població catalana i també es tracten altres qüestions com ara l'origen històric de la llengua i la descripció de la situació actual en un context de gran diversitat lingüística i cultural. Finalment, es presenten els recursos disponibles per aprendre català a la ciutat.

  Sessions al juny

  El 6 de juny va tenir lloc una de les 7 sessions del curs 'Coneixement de la societat catalana', de 15 hores de durada, en el marc del qual s'ha fet la presentació sobre el català. A la presentació hi van assistir 8 persones d'orígens diversos.

  A més, el dia 13 d'aquest mateix mes també es va fer una sessió per a persones nascudes a l'estranger que assisteixen a un grup d'acompanyament de Serveis Socials als quals se'ls va presentar també aquesta mateixa informació. En aquesta ocasió, hi van assistir 7 usuaris juntament amb la tècnica que condueix el grup.

  Aquestes actuacions es planifiquen en el marc de la Xarxa d'Espai per la Llengua (XELL) de què formen part tots aquests serveis -Servei de Convivència i Equitat  i Serveis Socials de l'Ajuntament i Servei de Català- i la valoració que n'han fet els responsables implicats ha estat molt positiva.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter