25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dijous, 6 de juny de 2019

  Prop de 6.500 Pràctiques Lingüístiques de català del CPNL durant el 2018

  • Les pràctiques es fan mitjançant la xarxa de més de 4.000 establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua. L'activitat pretén desenvolupar les competències orals dels aprenents i fer-los guanyar confiança a l'hora de parlar català.

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va organitzar durant el 2018 6.421 Pràctiques Lingüístiques amb alumnes dels cursos de nivell Bàsic 3 i participants del Voluntariat per la llengua. L'activitat, que s'ha dut a terme en els 22 centres de normalització lingüística del Consorci, consisteix en la visita d'un alumne a un establiment col·laborador i ofereix l'oportunitat de, durant una estona, parlar el català per practicar el que l'alumne ha après a classe. A més a més, té com a objectiu promoure la interacció dels alumnes amb catalanoparlants fora de l'aula, així com desenvolupar les competències orals dels aprenents i fer-los guanyar confiança. L'alumnat dinamitza així el seu procés d'aprenentatge, supera el nerviosisme i la vergonya de començar a parlar una llengua.


  Més de 4.000 establiments col·laboradors

  La tipologia d'establiments on els participants poden anar és molt variada i inclou bars, restaurants, parades de mercat o llibreries, entre d'altres. A més a més, el programa garanteix que els participants no han de comprar res a l'establiment.

  Aquestes Pràctiques Lingüístiques aprofiten el teixit de més de 4.000 Establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL), que veuen com la seva adhesió al programa pren sentit i ajuden els aprenents a millorar el seu català alhora que guanyen visibilitat per al seu comerç. Una enquesta del 2018, duta a terme pel CPNL a 313 establiments col·laboradors que van acollir pràctiques lingüístiques, revela que és una activitat que els comerciants valoren positivament. El 84% dels enquestats consideren que és una activitat molt útil per als aprenents i la gran majoria es mostren molt satisfets d'haver-hi participat. Els comerciants també posen en relleu la tasca de les botigues de proximitat en el foment de la cohesió social.


  Ampliació a tots els alumnes del CPNL

  Aquest 2019 el Consorci treballarà per ampliar la participació de cursos d'altres nivells, per tal d'afavorir l'accés a una activitat que garanteix la interacció amb l'ús real de la llengua al carrer i comerços locals, alhora que facilita que els participants teixeixin una xarxa social en el seu barri.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter