25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimarts, 30 d'abril de 2019

  Presentació del Vocabulari d’acollida per a la interculturalitat

  • Dilluns 1 d'abril es va presentar el Vocabulari d'acollida, fruit del projecte Narratives interculturals de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, fet amb la col·laboració del CNL L'Heura i el Termcat, per propiciar la cohesió social de la ciutat.​  

  La finalitat del Vocabulari és elaborar un conjunt de recursos lingüístics per al Servei de Convivència que facilitin un lèxic comú en català: el vocabulari en línia i els annexos (països, gentilicis, llengües i religions presents en els països d'origen de la població de Santa Coloma de Gramenet).

  Diego Arroyo, president del Consell de Centre del CNL L'Heura i 3er. tinent d'alcaldessa de l'Àrea d'Educació, Drets socials, Infància, Joventut i Esports, va donar la benvinguda als professionals del Servei de convivència de l'Ajuntament i a altres professionals que treballen en l'àmbit de l'acolliment a la nostra ciutat. A continuació, Montserrat Serra del Termcat va presentar els diccionaris en línia, entre els que figura el nou Vocabulari d'acollida que és un recull de cinquanta termes bàsics relacionats amb la convivència social, la diversitat i l'acollida de persones en la societat on s'estableixen.

  Durant la segona part, Isabel Copetudo del Servei de convivència va explicar el marc teòric en el qual s'emmarca el projecte i va mostrar la localització del Vocabulari i dels annexos en el web de l'Ajuntament . Laura Alonso de la Facultat d'Antropologia de la UB va explicar els criteris amb els quals havia elaborat els annexos i Maria Fradera del CNL L'Heura va comentar els criteris lingüístics que havia aplicat en la revisió dels documents.

  Finalment, Alexandra Sans del CNL L'Heura i Isabel Copetudo van explicar l'Observatori del Vocabulari d'acollida i els reptes d'aquest projecte de cara el futur: el Vocabulari i els annexos són un recurs viu que s'anirà actualitzant per afegir els nous conceptes relatius a l'acolliment i per reflectir la diversitat de la població de la ciutat, amb la voluntat d'acollir, reconèixer i saber escriure correctament en català els països de procedència, les llengües i les religions dels veïns i veïnes de Santa Coloma de Gramenet.

  Si voleu veure les imatges de la presentació cliqueu en aquest enllaç.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter