25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 12 d'abril de 2019

  Mares i pares que practiquen el català mentre els fills van a classe

  • D'entre les persones que formen part del Voluntariat per la llengua (VxL) com a aprenentes, n'hi ha que són mares o pares que aprofiten l'estona que els seus fills van a classe per practicar la conversa en català a la mateixa escola.   

  D'entre les persones que formen part del Voluntariat per la llengua (VxL) com a aprenentes, n'hi ha que són mares o pares que aprofiten l'estona que els seus fills van a classe per practicar la conversa en català a la mateixa escola.   

  Aquest és el cas de familiars (també avis i àvies), d'alumnes de l'escola Teresa Salvat Llauradó de l'Aleixar, al Baix Camp. Des del 2016, ja són 20 les parelles lingüístiques que hi ha gestionat el CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura amb la col·laboració del centre.

  La implicació de l'escola és fonamental tant pel que fa a la difusió del programa com a l'organització i el seguiment de les parelles lingüístiques. A més, els voluntaris i aprenents poden utilitzar, si volen, els espais que els cedeix la direcció del centre. Durant les trobades d'una hora a la setmana, les converses giren al voltant de temes d'interès comú, com ara activitats escolars, informació per a les famílies... a banda de temes relacionats amb la cultura i l'entorn del municipi.

  Per a l'escola, el Voluntariat per la llengua és un element de cohesió per al poble i un mitjà d'integració de les famílies nouvingudes, ja que el fet que es relacionin amb altres persones de la comunitat educativa fa que puguin ampliar el seu cercle social.

  L'activitat, a més, permet a les aprenentes ampliar els seus coneixements de català i d'aquesta manera poden ajudar els seus fills en el seu procés d'aprenentatge.

  A la presentació de les parelles lingüístiques d'aquesta nova edició (amb voluntaris i aprenents que són familiars de l'alumnat), la dinamitzadora del VxL del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (Rut Ortiz) es va a reunir amb els participants i membres de la comunitat educativa i els va lliurar el material de suport per a les converses. També els va explicar algunes de les activitats que el CNL ha organitzat per al VxL durant el primer trimestre de l'any, com ara l'assistència gratuïta a un concert de música clàssica al Teatre Fortuny de Reus.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter