25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dijous, 28 de mar de 2019

  Els participants en el projecte "BCN i jo" reben un reconeixement en un acte emotiu

  • El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona va celebrar divendres passat, 15 de març, l'acte de cloenda del projecte "BCN i jo", en què es va presentar el llibre BCN i jo.

  L'Auditori del carrer Calàbria, 66, va quedar ple de gom a gom divendres passat, 15 de març, en l'acte de cloenda del projecte "BCN i jo", que va reunir participants i col·laboradors i personal del CNL de Barcelona i del CPNL. 

  A més, a l'acte es va presentar el llibre BCN i jo, que recull fragments de tots els treballs que en el marc del projecte han presentat alumnes i participants en el programa Voluntariat per la llengua. En total hi han participat 274 persones i s'han recollit 122 treballs

  L'acte va comptar amb la presència d'Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL; Lola López, comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta del Consell del CNL de Barcelona; Joan Subirats, comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, i Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona. 

  En les intevencions es van posar en valor els relats recollits, amb mirades emotives que ens fan veure la ciutat des de moltes perspectives diferents, "un camí de ciutat de més color i més diversitat", com va dir Joan Subirats en l'obertura de l'acte.

  En aquest sentit, Assumpta Escolà va explicar que el motiu principal de dur a terme el projecte havia estat precisament "explorar la relació estreta que tenen els alumnes amb la ciutat des de l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana".

  Ester Franquesa va cloure l'acte i va remarcar que Barcelona "és la capital d'aquest país nostre i per això és tan important veure que la ciutat està feta de persones diverses, amb les seves llengües, a les quals poden sumar una llengua més, la pròpia del país". També va agrair a tots els participants que haguessin compartit aquestes experiències emocionants a partir dels seus textos.  

  El reconeixement als participants en el projecte va incloure la intevenció de sis alumnes que van pujar a l'escenari a llegir els seus relats i la projecció d'un vídeo amb fragments de treballs presentats en aquest format vídeo.

  Tots aquests moments emotius van anar acompanyats de tres actuacions musicals de la coral infantil Vozes - Associació Músics per la Pau i la Integració, un projecte "que fa servir la música com a eina de cohesió social", tal com va explicar el seu director, Pablo González.

  L'acte va ser conduït per dues tècniques de normalització lingüística del CNL, Àngels Orduña i Laia Mirabet.

  Tots els treballs presentats es podran trobar sencers al web del CNL de Barcelona.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter