A Montornès llegim i comentem poemes el Dia Mundial de la Poesia

Activitats complementàries

Parelles lingüístiques celebren el Dia de la Poesia al punt de trobada del VxL

Un moment de la tarda, amb quatre persones xerrant

El Dia Mundial de la Poesia, 21 de març, un petit nombre de parelles lingüístiques es va reunir durant una hora i mitja al punt de trobada el Voluntariat per la llengua per llegir poemes i parlar-ne.

Es va proposar als assistents de compartir un poema de Joan Salvat - Papasseit, de Vicent Andrés Estellés o de Montserrat Vayreda, ja que enguany se celebra el centenari de la mort del primer i el centenari del naixement dels segons. El poema el podien dur ells mateixos de casa, però a les taules de l’espai del Voluntariat s’hi havien deixat diversos poemes de tots tres autors a l’abast dels assistents.

Com que l'objectiu d'aquest punt de trobada per a parelles és promoure la conversa, la premissa era anar passant per l’espai entre les 18 i les 19.30 i compartir i comentar un poema amb les persones que hi havia a la sala en aquell moment. Un exercici de lectura i conversa sense més pretensió que compartir la llengua, gaudir de la poesia i intercanviar opinions.

Per l’espai hi van passar 6 o 7 persones durant la tarda, depenent de l’hora, i cadascuna va compartir un o dos poemes. L’autor més llegit fou Salvat Papasseit, seguit d’Estellés, de Montserrat Vayreda només se'n va llegir un poema.

Els poemes van dur a parlar de la vida dels autors proposats, de les commemoracions literàries, de la llengua i de la vida en general.

Vols compartir aquesta notícia?