Celebració del Dia Mundial de la Poesia a Montmeló

Activitats complementàries

La Institució de les Lletres Catalanes ha escollit el Rector de Vallfogona, Francesc Vicenç Garcia per triar una de les seves poesies i així commemorar el Dia Mundial de la Poesia d'enguany.

Un alumne llegint el poema en panjabi i urdú

La biblioteca La Grua i l'Oficina de Català han organitzat un any una lectura de poemes a la biblioteca a fi de convidar a llegir el poema de l'any no només en català i castellà, sinó també en tantes llengües com coneguessin els usuaris de l'equipament. Així el poema titulat Tant si baixes la vista vers la immunda... s'ha escoltat també en gallec, anglès, alemany, grec, llatí, esperanto, àrab, francès, wòlof, panjabi, urdú, portuguès, rus, ucraïnès i romanès. Han estat 17 lectures d'un mateix poema, tot un repte.

Un cop feta la lectura, hi ha hagut altres usuaris que s'han animat a llegir algun poema del seu autor o autora preferit, o bé algun poema creat per a l'ocasió.

Cal  afegir que l'acte ha estat més emotiu per l'acompanyament del grup de guitarres de l'Escola Municipal de Música que han intervingut en algunes parts de la lectura de poemes.

Vols compartir aquesta notícia?