25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 18 de setembre de 2017

Gas, gas! Mollet del Vallès

Divendres 15 de setembre es va inaugurar l'exposició de la XXXIV Fira d'Artesans dedicada al món de la moto "De la bici a la moto a Mollet. La indústria de les dues rodes".

Gas, gas! Mollet del Vallès

"De la bici a la moto a Mollet. La indústria de les dues rodes"

L'exposició, un petit "museu" de bicis i motos, és un primer tast del que seran les XX Jornades del Centre d'Estudis Molletans els dies 20 i 21 d'octubre amb el nom El món de la moto a Mollet. El Servei de Català de Mollet (CPNL) ja va iniciar un recull lingüístic sobre fraseologia i peces de la bici i de la moto per Sant Jordi, fruit de la col·laboració entre el Centre d'Estudis Molletans i el Consorci per a la Normalització Lingüística-Servei de Català de Mollet. Una petita part d'aquesta fraseologia també s'exposa al costat d'una motocicleta Ducson prototip, en un racó que representa un petit taller. Així hi trobareu fraseologia com "salut i benzina", salutació de motoristes i gent del motor; "gas, gas", expressió que diuen els motoristes quan volen córrer molt... En podreu trobar molta més, així com peces de moto, en la reproducció de L'Estenedor 134 que es va dedicar al món de la moto i que també podreu agafar a l'exposició.

Si voleu ser a les XX Jornades del Centre d'Estudis Molletans, podeu consultar el programa El món de la moto a Mollet en aquest enllaç.

Compartim un petit àlbum de fotos del dia de la inauguració.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes