25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 12 de juny de 2017

La Colla del Ball de Gitanes de Parets renova el seu compromís amb el Voluntariat per la llengua

 L'objectiu de l'entitat és promoure i mantenir viu el ball de gitanes al municipi

La Colla del Ball de Gitanes de Parets renova el seu compromís amb el Voluntariat per la llengua

La Colla del Ball de Gitanes de Parets del Vallès i el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental han signat un conveni de col·laboració per renovar la promoció del Voluntariat per la llengua al municipi. Amb aquest acord es vol donar a conèixer l'associació a les parelles lingüístiques perquè puguin participar-hi, practicar català en un context real i aprendre un dels balls més bonics del Vallès.  

El ball de gitanes a Parets té més de 130 anys d'història. Se sap que a finals del segle XIX ja se'n ballaven, amb algunes interrupcions durant la Guerra Civil o per cansament dels balladors. Des de 1975, s'han ballat cada any. L'octubre de 2105, van organitzar una ballada molt especial per celebrar el 40è aniversari de l'entitat amb ballarins de totes les edats.

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Les entitats col·laboradores són organitzacions educatives, cíviques i culturals que ajuden a apropar la cultura al territori i la societat catalanes a totes les persones que hi participen.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes