25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Publicacions

   << Escolliu la categoria
Ensenyament

Presentació "La llengua oral a l'aula"


Presentació  RESUM

El CNL Vallès Occidental 3 va participar a les II Jornades Aprendre llengües al segle XXI els dies 26 i 27 de juny de 2013, organitzades pel Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la presentació La llengua oral a l'aula.
 DESCRIPCIÓ DETALLADA

Es tracta d'una reflexió sobre l'estat de la qüestió de la llengua oral als cursos de català per a adults i de les estratègies que podem fer servir per a fomentar-ne l'ús.

Només un 10% de les llengües del món han desenvolupat posteriorment un sistema d'escriptura, és a dir que les llengües són sistemes primàriament orals. Partint d'aquesta premissa, creiem que donem prou importància a la llengua oral a l'aula? Com la treballem? Què podem fer per a augmentar-ne l'ús i millorar-ne la qualitat? Com caldria avaluar-la?

En els mètodes tradicionals d'ensenyament, hi preval el domini de la llengua escrita. Fins a quin punt els llibres de text i la nostra pràctica docent encara segueixen aquesta tendència? Quines estratègies d'aprenentatge ens poden ajudar a capgirar-ho?

La presentació va ser a càrrec de Palmira Freixa i Joan Terrassa i també van col·laborar en l'elaboració: Montse Campoy, Laia Bonet i Anna Gayà, tots tècnics del CNL VO3.

Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes