25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 22 de març de 2017

Ripollet celebra el Dia Mundial de la Poesia dedicat a Pere Quart

El 22 de març es va fer una jornada participativa a la Biblioteca per escollir els fragments dels poemes que lluiran a les jardineres de la plaça de Pere Quart.

Ripollet celebra el Dia Mundial de la Poesia dedicat a Pere Quart

Alumnes dels cursos de català i altres entitats participen en la reinauguració de la Plaça Pere Quart prevista per Sant Jordi

La plaça del Mercat, la més cèntrica del poble, es diu Pere Quart, però malgrat que tothom coneix l'espai, el nom no apareix enlloc.

Una antiga reivindicació de molts veïns és que s'instal·li el nom en algun punt de la plaça i per això s'ha previst fer una reinauguració amb la instal·lació d'una escultura i 18 plaques a les jardinerres que contindran fragments dels poemes de Joan Oliver.

La tria dels fragments s'ha fet de manera participativa amb diferents entitats del poble i amb la participació dels alumnes dels cursos de català de tots els nivells.

Sembla que per fi es donarà visibilitat a l'escriptor sabadellenc Joan Oliver (1899-1986), un referent de la poesia i la literatura catalana sota el pseudònim Pere Quart, l'autor del poema Corrandes d'exili que va popularitzar el "com el Vallès no hi ha res" però també d'obres de teatre, llibres d'assaig i de narrativa breu. Un autor prolífic i premiat que va deixar petjada a la comarca.

         


A.G.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes