25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 7 de novembre de 2016

Inici del Voluntariat per la llengua a Ripollet

Actualment hi ha 12 parelles lingüístiques. Aquestes parelles es trobaran 1 hora a la setmana, durant 10 setmanes, per conversar en català. El lloc i l'hora de trobada es pacta segons la disponibilitat i preferència de cada persona.

Inici del Voluntariat per la llengua a Ripollet

En acabar la presentació, els participants van conversar distesament

El passat dijous, 3 de novembre, va tenir lloc a la Biblioteca Municipal de Ripollet la nova edició de presentació del Voluntariat per la llengua (VxL) i formació de parelles lingüístiques

En primer lloc, Roser Pecanins, directora de la biblioteca, va donar la benvinguda i va agrair la presència dels participants en el VxL i els alumnes dels cursos de català i els va convidar a assistir a les activitats que s'organitzen des de la biblioteca. Tot seguit, Oriol Mor, actual regidor de Cultura, Joventut i Educació de l'Ajuntament de Ripollet, va animar els aprenents i alumnes a llançar-se a practicar la llengua al carrer i va destacar la participació activa en el programa tant dels voluntaris com dels aprenents. 

A continuació, Montserrat Trilles i Lídia Ponsatí van explicar el funcionament del Voluntariat per la llengua i van donar orientacions concretes per a voluntaris i aprenents, la llista d'entitats i comerços col·laboradors de la població i el carnet del VxL (que dóna avantatges als participants). Un cop fet això, es van formar les 12 parelles lingüístiques que de moment es trobaran 1 hora a la setmana per conversar en català a Ripollet.

Abans d'acabar l'acte, alguns alumnes de nivell Elemental van explicar als assistents com vivien la tradició de la castanyada i Tot Sants a la seva terra d'origen, fruit del treball que han fet a l'aula aquests dies.

Finalment, es va oferir una copa de cava als assistents, que van poder començar a parlar distesament amb la parella lingüística.

És important destacar que arran de la presentació del programa van donar-se d'alta 3 persones aprenentes i 1 voluntària. Així doncs, queda clar que el Voluntariat per la llengua és un programa viu i que si hi ha alguna persona interessada a participar-hi, pot posar-se en contacte amb l'Oficina de Català de Ripollet (935864573) o bé donar-se d'alta des d'aquí.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes