25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 23 de març de 2017

Les parelles de Montcada ja estan en marxa

A l'acte hi van assistir 3 membres de la Colla de Gegants i Capgrossos de Montcada, que van explicar als assistents l'origen dels gegants i de la colla.

Les parelles de Montcada ja estan en marxa

16 parelles lingüístiques es trobaran per conversar en català en un context distès

L'inici de la primavera va coincidir amb la presentació de les noves parelles lingüístiques de Montcada. Dimecres, 22 de març, a les 10.30 h, 25 persones es van concentrar a la primera planta de la Casa de la Vila per començar amb un nou cicle del Voluntariat per la llengua.

L'acte va començar amb l'explicació del funcionament i la dinàmica del Voluntariat per la llengua i tot seguit es van formar un total de 16 parelles lingüístiques, que es començaran a trobar 1 hora a la setmana, durant un mínim de 10 setmanes, per conversar en català de manera còmoda i distesa.

En acabat, i per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, Elis Mary Lacruz, alumna de nivell Elemental i aprenenta lingüística, va llegir el poema que van escriure conjuntament a classe, un poema inventat a partir de 4 paraules: pluja, llavis, temps i amor.

                                                           

Per acabar l'acte, els assistents van gaudir d'una explicació sobre els gegants montcadencs. Gloria Cifuentes (alumna i aprenenta lingüística), Marta Froilán (presidenta) i una altra membre de la Colla Mitjana de Gegants i Capgrossos de Montcada van oferir-nos una explicació i una passejada virtual pel món dels gegants de Montcada. Ens en van explicar l'origen i la tasca que es fa des de la colla per tal de conèixer aquesta tradició tan antiga i tan arrelada. I vam poder veure de prop els capgrossos mentres ens explicaven de manera detallada i interessant com van vestits tant els gegants com la resta de capgrossos que hi ha actualment a Montcada.


L.P.
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes