El Servei Local de Català de Cerdanyola col·labora en un projecte de l'Institut Jaume Mimó

Difusió, Activitats complementàries

Alumnes de 3r d’ESO i del SLC participen en una activitat de microconverses en el marc del projecte “Ensenyem català”

Durant el tercer trimestre del curs 2023-2024, el Servei Local de Català de Cerdanyola (SLC) col·labora amb l'Institut Jaume Mimó de la ciutat, un dels centres escollits per participar en el programa d'innovació pedagògica Recerca, Creació i Servei (RCS) del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquest programa consisteix a crear un projecte establint uns objectius i unes aliances amb una entitat o un organisme del territori, per tal de fomentar l'interès dels joves pel que passa al seu entorn.

En aquesta ocasió, el projecte encarregat per part del SLC als alumnes de tercer d’ESO consisteix en l’elaboració de diversos vídeos sobre situacions quotidianes en català adreçats a persones que comencen a aprendre la llengua. Els vídeos hauran d'anar acompanyats per un material didàctic complementari. A final de curs, el millor vídeo i material adjunt que hagin escollit la docent de l'Institut i del SLC seran difosos entre el professorat del Servei Local de Català perquè els puguin utilitzar a les classes.

Per poder preparar el projecte, els alumnes de l’Institut han rebut pautes sobre què és el Consorci per a la Normalització Lingüística, quines són les seves activitats principals, quins nivells de competència tenen les llengües i quins cursos de català s’imparteixen a Cerdanyola. A més, el passat 11 d’abril, van visitar una aula de l’Ateneu i van participar en una activitat de microconverses conjuntament amb els alumnes de nivell bàsic del SLC amb l’objectiu d’interaccionar en català a partir d’unes preguntes que s’havien preparat prèviament.

Vols compartir aquesta notícia?