El Cicle Gaudí: una aposta per l’estabilitat del cinema català

Oci en català

Més de cent municipis de casa nostra ofereixen un circuit regular de cinema català, que durant el 2022 ha arribat a més de 45.000 espectadors. A la nostra demarcació del Vallès Occidental, podem veure diverses pel·lícules d'aquest cicle als Cinemes Sant Cugat.

Fa més de set anys, l'Acadèmia del Cinema Català va iniciar el Cicle Gaudí amb l'objectiu de crear una xarxa estable de sales disposades a projectar 10 pel·lícules catalanes cada any.

Amb el Cicle Gaudí es vol afavorir l'hàbit de consum del nostre cinema amb una regularitat mensual, amb preus ajustats i especialment allà on no hi ha sales de cinema comercials i, a més, es vol donar visibilitat al talent i a l'autoria catalana. En un context de greus mancances estructurals en l'accés a la cultura fora de les grans capitals, el Cicle Gaudí exerceix una funció pública que equilibra les oportunitats audiovisuals al territori.

Actualment, aquest circuit ofereix cinema català en 110 municipis repartits pel Principat, Catalunya Nord i Andorra. A més, hi ha 10 universitats de l'exterior on s'imparteix docència d'estudis catalans, i que participen en el cicle.

La iniciativa compta amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona, i Lleida a través de l'Institut d'estudis Ilerdencs, la Generalitat de Catalunya i la Fundació SGAE.

A Sant Cugat del Vallès, el cicle Gaudí ofereix una pel·lícula mensual als Cinemes Sant Cugat. En els propers mesos, hi podrem veure els films La Maternal, Vasil i El Sostre Groc. El preu de l'entrada general és de 4,5 euros i hi ha descomptes per a les persones que tinguin el Carnet Jove, els socis de la Federació d'Ateneus de Catalunya i qui disposi de la targeta del Club Vanguardia.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?