Poemes als finestrals d'equipaments de Ripollet amb motiu del Dia Mundial de la Poesia

Activitats complementàries

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, durant la setmana del 20 al 23 de març alumnes de l'Oficina de Català de Ripollet van escriure poemes a les vidrieres del Mercat Municipal i del Centre Cultural, i a la Biblioteca Municipal s'hi va escriure també el poema triat aquest any per la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar aquesta diada de la Unesco.

Al Mercat Municipal alumnes de nivell bàsic de català van escriure poemes de Miquel Martí i Pol i Lola Casas relacionats amb el menjar, com Ous ferrats, Tot bo i La tardor a la plaça. A la façana del Centre Cultural alumnes també de nivell bàsic van escriure poemes de Lola Casas, com Principis d'estiu i Petit poema per acompanyar un ram, i els de nivell intermedi van escollir poemes de Clementina Arderiu, Joana Raspall, Joan Salvat-Papasseit i Miquel Martí i Pol, com ara Juny, El meu cant, Dona'm la mà, Endreça i Pel març.

D'altra banda, a la Biblioteca Municipal, com cada any, s'hi va escriure el poema escollit per a enguany per la Institució de les Lletres Catalanes amb motiu d'aquesta commemoració. Aquest any ha estat el poema Tant si baixes la vista vers la immunda, de Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona, de qui es commemoren 400 anys de la seva mort.

Aquesta activitat va permetre donar a conèixer la poesia catalana a l'alumnat dels cursos de català i a la població en general, que durant els dies propers al Dia Mundial de la Poesia es va aturar amb curiositat a llegir els poemes escrits als finestrals dels equipaments municipals.

Vols compartir aquesta notícia?