Pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors de Ripollet

De la competència a l'ús

Del 22 de febrer al 8 de març, alumnes de Bàsic 3 de l'Oficina de Català de Ripollet van fer les pràctiques lingüístiques, on alumnes visiten establiments col·laboradors de Voluntariat per la llengua i hi mantenen una conversa en català.

Aquesta vegada, els establiments col·laboradors de Voluntariat per la Llengua que han rebut alumnes de l'OC de Ripollet per fer les pràctiques han estat Bolsos Cisa, De Tots Colors, l'Estanc Vilaró, l'herbolari Faver, el Forn Alsina, la Llibreria Papereria Quatre, la botiga de Moda Íntima Rosina, l'Outlet Creus i la parada del mercat La Cuina del Bacallà d'en Josep. Encara que l’alumnat parli a poc a poc, es posin nerviosos o tinguin dificultats, aquestes botigues es comprometen a parlar-los en català i tenir paciència.

En tots aquests establiments els alumnes s'han sentit ben acollits i encoratjats a parlar català, i hi han mantingut converses interessants i constructives. A més, l'activitat els ha permès conèixer el teixit comercial local i crear vincles amb persones de Ripollet.

Els alumnes han fet una valoració molt positiva de l'activitat i han mostrat motivació per continuar practicant català a les botigues i per fer més activitats de pràctica real fora de l'aula.

Vols compartir aquesta notícia?