La paraula MARE, protagonista del Dia Internacional de la Llengua Materna a Montcada

Activitats complementàries

Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, Montcada visibilitza la paraula mare en diferents llengües i també posa de relleu el paper de la dona com a transmissora de llengües.

A partir del 21 de febrer, Dia Internacional de la Llengua Materna, Montcada i Reixac va visibilitzar la paraula mare en més d’una vintena de llengües al vestíbul de Montcada Aqua i als parcs i places propers als centres educatius, a més d’altres espais com el Kursaal, el Servei Local de Català, l’Escola d’Adults o Can Tauler.

L’acte central de la commemoració va ser la xerrada Cant de criança, cant reivindicatiu. Dona i transmissió de llengües, al qual van assistir una cinquantena de persones. Marga Castells va presentar el llibre El suïcidi i el cant, de l’Ed. Karwán, recull de landais, poemes breus orals femenins en llengua paixtu, fet pel poeta i filòsof afganès Sayd Bohodín Majruh.

També hi va participar l'activista i escriptora afganesa Nadia Ghulam, de mare dari i pare paixtu, la llengua materna de la qual és el dari, tot i que parla sis llengües més, com el català, que actualment és la seva llengua d’ús habitual. Va reivindicar la importància de preservar les llengües com a patrimoni cultural.

L’acte va comptar amb traducció a llengua de signes en català.

Vols compartir aquesta notícia?