25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 14 de febrer de 2017

Sant Cugat visita Mataró

La cloenda del grup de lectura sobre Diamant blau (Care Santos) ha tingut un marc i unes guies immillorables.

Sant Cugat visita Mataró

Dissabte 11 de març, alumnes del Servei Local de Català de Sant Cugat (SLC) i representants d'Òmnium Cultural Sant Cugat van visitar Mataró, amb motiu de la cloenda del grup de lectura que ha organitzat el SLC gràcies a la col·laboració d'aquesta entitat. De la mà de Dolors Taulats i de Pilar López Agápito, els assistents del grup de lectura que durant deu setmanes han treballat a fons la novel·la de Care Santos han pogut conèixer els escenaris reals en què s'esdevenen algunes de les accions de la història de diverses generacions que l'autora reflecteix al seu llibre. L'activitat, a més, es va obrir a la resta d'alumnes del SLC que havien llegit el llibre pel seu compte.

Pilar López, escriptora mataronina i col·laboradora de la novel·la, va revelar detalls reals de la família Pujolar, protagonista de la novel·la. Durant una ruta circular, a més, es va poder gaudir de l'arquitectura de Puig i Cadafalch, així com del comerç tan viu en aquesta ciutat.

Després de gairebé tres hores de ruta per Mataró, durant les quals Dolors Taulats, conductora del grup de conversa, va llegir diversos fragments de l'obra relacionats amb els diferents espais, el grup es va acostar a la casa Garí, d'Argentona, escenari de balls i festes a la novel·la. Finalment, es va cloure la sortida i el curs de lectura amb una visita a la Font Picant, una de les moltes fonts de l'entorn a què es fa referència durant la novel·la, al peu del castell de Burriac. Un marc incomparable per gaudir de la lectura en veu alta i reflexionar sobre l'inexorable pas del temps.

Tot plegat, ha estat una activitat que ens ha permès conèixer millor el nostre entorn, fomentar la cultura catalana (llengua, literatura, arquitectura, gastronomia...) i gaudir del plaer de la lectura col·lectivament.


M. O.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes