25 anys fent bategar el català

CNL de les Terres de l’Ebre

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Agenda

Dilluns, 18 de gener de 2016 a les 19:00

Llengua, cultura i cohesió

Homenatge a la revista 'GEMINIS' en el marc de l'Any Manuel Pérez Bonfill

Biblioteca Marcel·lí Domingo
Tortosa

La comissió de l'Any Manuel Pérez Bonfill organitza l'acte "Llegim GEMINIS, la revista de la cultura", que tindrà lloc el 18 de gener de 2016, a les 19.00 h, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, en el marc de la commemoració del 90è aniversari de l'escriptor i professor Manuel Pérez Bonfill (Tortosa, 1926).

L'acte pretén recordar el paper que van jugar la revista GEMINIS i els seus promotors, entre els quals Manuel Pérez Bonfill, en l'ambient cultural tortosí de l'època (1952-1961). El periodista Josep Bayerri parlarà sobre l'homenatge que es va fer als redactors de la revista el 2011 al Centre del Comerç de Tortosa i el filòleg Lluís Martin Santos recordarà els col·laboradors de la publicació. A més, diversos literats llegiran textos i poemes publicats a GEMINIS. La cantautora Montse Castellà clourà l'acte amb un petit recital.

GEMINIS era una revista literària i cultural fundada a Tortosa pels escriptors Gerard Vergés i Jesús Massip. Es van editar 43 números de la publicació entre 1952 i 1961. Hi van col·laborar escriptors i intel·lectuals de prestigi com Joan Baptista Manyà, Manuel Ribas Piera, Alfons Carles Comín, Francisco Casamajó i Manuel Pérez Bonfill, entre molts altres.

Entre les entitats que figuren a la comissió organitzadora de l'Any Manuel Pérez Bonfill hi ha el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE).

Homenatge a la revista 'GEMINIS' en el marc de l'Any Manuel Pérez Bonfill

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes