Els establiments rubinencs, compromesos amb el Voluntariat per la llengua

Ús professional, Voluntariat per la llengua

82 establiments de Rubí renoven el seu compromís amb el Voluntariat per la llengua

Gairebé la totalitat de botigues i parades del Mercat Municipal de Rubí adherides al Voluntariat per la llengua (VxL), que promou l'atenció al públic en català, han manifestat la voluntat de renovar l'adhesió al programa aquest gener de 2024 i per dos anys més, de la mà del Servei Local de Català de Rubí.

Es tracta d'un total de 82 establiments, entre els quals es hi ha pràcticament totes les parades del Mercat Municipal de Rubí.

La decisió dels botiguers de respondre els clients en català si se'ls adrecen en la nostra llengua és un pas rellevant no només pel que fa a la normalització lingüística, sinó també en el que ha estat, és i serà de màxima importància en el món del comerç: l'atenció al client.

La modalitat dels comerços adherits ha evolucionat amb el pas dels anys: de ser una quinzena d'establiments de l'àmbit de l'hostaleria (bars, cafeteries i algun restaurant), ara han ampliat l'oferta establiments d'àmbits tan diversos com queviures, botigues de roba, papereries, llibreries, merceries...

El Servei de Català de Rubí agraeix enormement als establiments l'atenció dispensada a voluntaris i aprenents lingüístics, però també als alumnes que fan les pràctiques lingüístiques dels cursos als quals estan inscrits, quan s'hi dirigeixen. Amb el seu suport han esdevingut des de l'inici part essencial del Voluntariat per la llengua.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?