El Servei Local de Català de Rubí rep els Llenguaferits a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

De la competència a l'ús

La sessió El català suma va aplegar un nombrós públic a l’Auditori de la Biblioteca  

Dimarts 7 de novembre a la tarda, l'Auditori de la Biblioteca de Rubí era bastant plena: dos cursos de català per a adults -un Bàsic 1 i un Elemental 3-, voluntaris i aprenents del programa del VxL i altres persones d'associacions i públic general van acollir la sessió El català suma dels Llenguaferits.

En una hora de sessió el David Vila i la Jessica Neuquelman van fer molta feina: van situar el català enmig de les llegües del món, van animar a parlar en català -sobretot l'alumnat dels primers nivells- i van desplegar un munt d'arguments per treballar uns hàbits lingüístics positius que ens són del tot necessaris.

La manera dinàmica de presentar la sessió, la gràcia interpretativa dels comunicadors van ajudar que el públic hi participés explicant alguns detalls de la seva procedència. Així, en una sala d'unes quaranta o cinquanta persones, vam descobrir que es parlaven set llengües diferents, de les quals, aquí i ara, el català n'és la llegua d'acollida.

En resum, els Llenguaferits ens van deixar un bon record i moltes idees per decidir-nos a parlar en català en això que anomenem societat.

Vols compartir aquesta notícia?