Els alumnes del CNL de Terrassa i Rubí inicien les pràctiques lingüístiques

Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús

Gràcies a la complicitat de la xarxa d'establiments col·laboradors -compromesos a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua amb els nous parlants de català-, els aprenents del Servei Local de Català de Terrassa comencen a practicar els seus coneixements de català fora de l'aula

Per aprendre una llengua cal practicar-la tant com sigui possible, per això, una de les activitats importants en els cursos són les pràctiques lingüístiques. Consisteixen a visitar algun dels milers de comerços que col·laboren amb el Voluntariat per la llengua i mantenir una conversa amb el personal de l'establiment. Aquests comerços s'han compromès a parlar en català amb qualsevol persona que se'ls adreci en aquesta llengua i, per tant, ajuden l'aprenent a guanyar fluïdesa en situacions quotidianes.

Els alumnes del Servei Local de Català de Terrassa faran les pràctiques lingüístiques a la xarxa d’establiments col·laboradors de Terrassa dels del 15 al 31 de maig, després compartiran a l’aula les seves experiències.

En concret, les pràctiques de compra es proposen als alumnes que tenen un nivell de llengua oral encara no consolidat amb la idea que aquesta activitat els serveixi d'estímul per usar el català en un context real quotidià. Hi participen aprenents dels cursos de Bàsic 3 i Elemental 1.

Actualment, a Terrassa hi ha 46 botigues que formen part de la xarxa d'establiments adherits al programa Voluntariat per la llengua que participen en aquesta iniciativa.

Les adreces de tots aquests establiments les podeu consultar a https://www.vxl.cat/establiments

Voleu ser un establiment col·laborador? Poseu-vos en contacte amb nosaltres al 600 406 416 o bé per correu electrònic a: vxl.terrassa@cpnl.cat 

Vols compartir aquesta notícia?