La motivació impulsa el VxL Terrassa

Voluntariat per la llengua

"La meva motivació per participar en el VxL és l'amor que sento per la meva llengua, que és la meva identitat familiar i cultural." Així s'expressa la Rosa Maria Martín Sendrós, infermera de professió, que es va inscriure com a voluntària en el programa l'estiu del 2022.

La María Pilar Rincón de las Heras, oriünda de Burgos, va arribar a Catalunya per motius professionals fa 10 anys. En fa menys d'un que va voler reprendre els estudis de llengua catalana que va iniciar en arribar a Terrassa i actualment està cursant el nivell Elemental 3.

La voluntària considera que la María Pilar, la seva parella lingüística des del juny de l'any passat, és una aprenenta molt motivada amb l'idioma, tant per motius personals i familiars com en l'àmbit professional i d'educació de la seva filla. Actualment, va adaptant oportunitats professionals conciliant amb necessitats familiars.

"El que intento és apropar el català al màxim de persones possible cada dia personalment i professionalment i, com a més persones, millor", ens explica la voluntària, que se sent molt satisfeta amb la relació que ha teixit amb la María Pilar, que considera que ha adquirit una dimensió més enllà de la lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?