Una nova parella lingüística presencial a Rubí!

Voluntariat per la llengua

El Servei Local de Català de Rubí us presenta aquesta parella de creació recent, formada per persones d'orígens ben llunyans que es reuneixen per fer del català la seva llengua de relació normal

Avui ha estat la primera trobada de l'Antoni i la Karla, del Perú. Entre el país de l'un i el de l'altra hi ha 9.713,64 km de distància, i aquest matí s'han trobat a l'establiment col·laborador amb el Voluntariat per la Llengua Cal GORI, a la plaça de l'estació dels FGC de Rubí.

Conformen una nova parella lingüística rubinenca, acabada de sortir del forn. Ell fa de voluntari i ella, d'aprenenta. L'Antoni va conèixer el programa del VxL arran d'una activitat cultural organitzada juntament amb l'entitat col·laboradora Òmnium Cultural. La Karla s'ha posat en contacte amb el programa per mitjà de Rubí Forma, on ha fet un curs. S'ha doctorat recentment en Psicologia per la UAB i, paral·lelament als estudis i a la seva vocació, ha constatat que necessita el català per treballar aquí.

El voluntari valora la motivació de l'aprenenta i l'aprenenta expressa el seu agraïment per l'existència d'un programa com el VxL per progressar en el domini de l'idioma. El nostre suport i els millors desitjos per a tots dos!

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El programa va néixer l'any 2003 i ja hi han passat més de 150.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l'Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?