Un aprenentatge que va més enllà de les trobades a Terrassa

Voluntariat per la llengua

Parelles lingüístiques que teixeixen fortes amistats

L'Andrea Sepúlveda, aprenenta del VxL, va arribar el 2019 des de Xile per estudiar un doctorat interuniversitari en Psicologia de l'Educació en diferents universitats catalanes. El mateix any va fer un curs de català a la Universitat Ramon Llull. Per diverses raons, va poder continuar els seus estudis de llengua catalana el gener de 2022 al CNL de Terrassa i Rubí.

Quan cursava el nivell bàsic 3, el juny del 2022, va conèixer la Pilar Crespo, la seva parella lingüística. Van poder completar 10 hores de trobades formals dins del programa del Voluntariat per la Llengua, que els va servir per cultivar una bonica amistat, i no ha sigut necessari donar un context acadèmic a les seves trobades. Malgrat que actualment no puguin veure's cada setmana, segueixen compartint moments importants i simbòlics per a l'Andrea. També es comuniquen a diari telefònicament, sempre mantenint l'objectiu de parlar en català i valorar la cultura catalana.

Ara que l'Andrea està cursant l'Elemental 3, ens manifesta com n'és d'important la Pilar perquè a més d'ajudar-la a millorar el seu coneixement en català, continua essent un suport emocional i espiritual per a ella ja que habitualment l'acompanya a les sessions de catequesi de la Seu d'Ègara.

Amb aquest exemple, podem confirmar que quan parles fas màgia.

Vols compartir aquesta notícia?