25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 24 de febrer de 2017

A Rubí, presentació de la 26a edició del Voluntariat per la llengua a Rubí

Dijous, 23 de febrer, a les set de la tarda a l'Auditori de la Biblioteca una trentena de voluntaris i aprenents van assistir a la cloenda de la 25a edició del VxL i a la presentació de la 26a.

A Rubí, presentació de la 26a edició del Voluntariat per la llengua a Rubí

Dijous llarder de 2017

Després de les paraules de la directora del CNL, Teresa Garcia, i de la responsable del SLC, Roser Tutusaus, Isaac Aguareles, tècnic del programa de VxL, va convidar  voluntaris i aprenents a fer un repàs de les activitats del programa que s'han dut a terme entre novembre i febrer. Algun assistent va dir seria molt interessant que hi hagués força participació a la festa dels Xatos que es fa a Sant Muç per la Segona Pasqua, ja que és molt tradicional a Rubí i pot generar força temes de conversa entre les persones inscrites al programa. 
Es van presentar les activitats preparades d'ara fins al juny: el Servei de Cultura de l'Ajuntament torna a oferir una obra de teatre a meitat e preu i hi haurà excursions amb el Centre Excursionista de Rubí. Dins de les activitats previstes, Martí Pujol, president d'Òmnium Cultural, va explicar la sortida a Reus i va destacar que serà un dia de lleure en què es visitaran espais emblemàtics de la capital del Baix Camp, un dia en què tothom intentarà que la llengua de relació sigui la catalana. Cal dir que Òmnium patrocina la sortida amb els el taquillatge d' El poema de Nadal que s'interpreta cada anys des de en fa uns cinc al teatre municipal La Sala. Un de cada dos anys aquests diners són per fer la sortida amb el VxL i l'altre any es destinen a la Marató de TV3. 
El tècnic del programa va llançar la iniciativa de fer un diari de les trobades de les parelles lingüístiques o que apuntessin entre trobada i trobada coses, idees o sensacions que els haguessin sorprès per tenir temes de conversa i també per anar fent textos.
Seguidament va tenir lloc el sorteig dels berenars o esmorzars amb què obsequien el programa els establiments col·laboradors. 
Vam acabar la sessió degustant una magnífica coca de llardons, gentilesa de la pastisseria La Lyonesa. 


SLC de Rubí
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes