25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 22 de desembre de 2016

Lliurament de premis del concurs "El teu barbarisme preferit" a Rubí

El dia 20 de desembre a dos quarts de set de la tarda a l'Auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler es va celebrar la cloenda de la campanya que va començar el mes d'octubre i que ha durat fins a començaments de desembre. 

Lliurament de premis del concurs

Clausura de la campanya "El teu barbarisme preferit" en un ambient distès

Davant d'una cinquantena de persones va tenir lloc el sorteig de les 531 butlletes que van entrar a la rifa de cinc rellotges intel·ligents  -aportació de la Federació d'Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí- i de vint lots de llibres -aportació del Servei d'Educació de l'Ajuntament-, que les persones guanyadores podran anar a triar a les llibreries Racó del Llibre i L'Ombra, ambdues adherides a la campanya I tu, jugues en català?


El regidor delegat d'Educació, Sergi García, va destacar que la complicitat entre comerços, món educatiu, societat civil i llengua era la clau d'aquesta campanya. Teresa García, la directora del nostre centre, va donar les dades del buidatge de les butlletes de la campanya i va explicar de quina manera una paraula que procedeix d'una altra llengua -un barbarisme- pot arribar a ser acceptada per la normativa. La regidora de Serveis a les Persones també ens va acompanyar a l'acte i juntament amb les mans innocents dels nens que hi havia va ajudar a organitzar el sorteig davant de l'urna.
A part de la tasca d'anar buscant els barbarismes als comerços, apuntar-los en la butlleta i demanar als establiments que segellessin una casella, els participants havien de dir quin era el barbarisme preferit. Resulta que el que més agrada a Rubí és: tonteria, seguit de mogollón, tongo, tostón i vale.
Per amenitzar la vetllada les tècniques del SLC, Angelina Amat i Roser Tutusaus, van interpretar uns diàlegs un punt còmics sobre l'origen i el concepte de la paraula barbarisme i un altre farcit dels barbarismes de temàtica nadalenca tan recurrents en aquests dies. A la pantalla, però, hi havia un Power Point que anava esmenant les barbaritats d'aquest parell de comediantes improvisades. 


SLC de Rubí
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes