25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Llistant 1 de 10 de 364 notícies disponibles
Dimecres, 23 de maig de 2018

Ja hem fet el Dictat Solidari, a Rubí!

Ja hem fet el Dictat Solidari, a Rubí! Una mica de crònica Com cada any, els assistents al Dictat porten aliments de llarga durada que, posteriorment, les entitats solidàries s'encarreguen de distribuir. En aquest sentit la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, va agrair la tasca d'inclusió social de Creu Roja, Frater-Nadal, Càritas, Rubí Solidari i ASAV. També va destacar l'aprenentatge de la llengua com un puntal bàsic que facilita la integració i la convivència social. En l'acte d'ahir es van recollir uns 150 quilos d'aliments.
Dimarts, 22 de maig de 2018

La síndica sedueix el públic del II Dictat Solidari de Terrassa

La síndica sedueix el públic del II Dictat Solidari de Terrassa Dilluns al vespre, al CNL de Terrassa, vam encetar el col·loqui-dictat solidari amb la recollida de productes que els assistents van lliurar a El Rebost, i amb l'explicació de Marià Gàllego, president de l'entitat, sobre el funcionament del banc d'aliments de Terrassa. Tant ell com la regidora de l'Ajuntament de Terrassa, Gracia García, van agrair al públic la participació en aquest acte, que pretén combinar solidaritat, sentit cívic i foment del català.
Dijous, 10 de maig de 2018

La conferència sobre Fabra de Quim Torra suscita gran interès

La conferència sobre Fabra de Quim Torra suscita gran interès Dimecres al vespre, Quim Torra va oferir la conferència "El ciutadà Pompeu Fabra" a un públic nombrós. Unes 130 persones van omplir la sala d'actes del Centre Excursionista de Terrassa, i van seguir amb gran interès la seva documentada exposició.
Dimecres, 25 d'abril de 2018

Roses de paper, poemes i llibres preferits

Roses de paper, poemes i llibres preferits Al SLC de Terrassa el dia de Sant Jordi va ser un dia de roses de paper; abans de les 10 ja hi havia qui s'esperava perquè s'iniciés el taller. Fins al migdia, alumnes i amants de les roses van tenir l'oportunitat d'elaborar la seva flor a partir d'uns pètals de paper de diari. 
Dimecres, 25 d'abril de 2018

Un dia de Sant Jordi rodó al Servei Local de Català de Rubí

Un dia de Sant Jordi rodó al Servei Local de Català de Rubí A Rubí, la lectura de poemes va ser un èxit de convocatòria. Montserrat Abelló, Maria-Mercè Marçal i Manuel de Pedrolo van ser els eixos de la lectura d'enguany.
Dimarts, 10 d'abril de 2018

El VxL de Terrassa i de Rubí coneixen la Seu d'Ègara

El VxL de Terrassa i de Rubí coneixen la Seu d'Ègara La Seu d'Ègara va rebre la visita, el 13 de març passat, de membres del Voluntariat per la Llengua de Terrassa i de Rubí, així com d'alguns alumnes dels cursos de català per a adults del CNL de Terrassa.
Divendres, 6 d'abril de 2018

La menta és l'herba preferida dels rubinencs i rubinenques

La menta és l'herba preferida dels rubinencs i rubinenques Ja fa uns quants anys que portem a terme aquest joc, que cada any va canviant d'objectiu (paraula, fase feta, barbarisme, paraulassa, joc...).
Dimecres, 21 de març de 2018

Lectura de poemes, combat de poemes: Dia Mundial de la Poesia

Lectura de poemes, combat de poemes: Dia Mundial de la Poesia Al CNL de Terrassa i Rubí hem celebrat el Dia Mundial de la Poesia de diferents maneres.  Al Bàsic 1 de la tarda del SLC de Rubí es van avançar al dia i la setmana passada ja van llegir a classe, en dieverses llengües, el poema de Marc Granell.Va ser un moment molt emotiu i màgic. També s'han fet lectura de poemes i combats en altres cursos, tant de Terrassa com de Rubí. El poema estrella per als cursos de nivell bàsic ha estat "La crema", de Miquel Martí i Pol. Els alumnes també s'han acostat a llegir els poemes de l'espai del Dia Mundial de la Poesia que hem creat al CNL.  Mireu l'àbum de fotos aquí.
Dimarts, 20 de març de 2018

Visita guiada a l'Institut d'Estudis Catalans

Visita guiada a l'Institut d'Estudis Catalans La primera setmana de març, alumnes, professors i parelles lingüístiques del CNL de Terrassa i Rubí vam tenir l'oportunitat de passejar per la Rambla de Barcelona i perdre'ns pel barri del Raval fins a arribar al cor de les ciències i humanitats del país: l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Des del 1907, en aquest edifici del segle XVII, antiga Casa de Convalescència, batega la recerca científica i cultural en tots els àmbits del territori català.
Dilluns, 5 de març de 2018

Trobada de parelles lingüístiques a la Biblioteca de Rubí

Trobada de parelles lingüístiques a la Biblioteca de Rubí Una quarantena de persones es troben a l'auditori de la Biblio per iniciar una nova temporada del VxL. Una vegada més els establiments col·laboradors es mostren molt generosos amb aquest programa de participació ciutadana.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes