25 anys fent bategar el català

CNL de Terrassa i Rubí

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Llistant 1 de 10 de 357 notícies disponibles
Dimecres, 21 de març de 2018

Lectura de poemes, combat de poemes: Dia Mundial de la Poesia

Lectura de poemes, combat de poemes: Dia Mundial de la Poesia Al CNL de Terrassa i Rubí hem celebrat el Dia Mundial de la Poesia de diferents maneres.  Al Bàsic 1 de la tarda del SLC de Rubí es van avançar al dia i la setmana passada ja van llegir a classe, en dieverses llengües, el poema de Marc Granell.Va ser un moment molt emotiu i màgic. També s'han fet lectura de poemes i combats en altres cursos, tant de Terrassa com de Rubí. El poema estrella per als cursos de nivell bàsic ha estat "La crema", de Miquel Martí i Pol. Els alumnes també s'han acostat a llegir els poemes de l'espai del Dia Mundial de la Poesia que hem creat al CNL.  Mireu l'àbum de fotos aquí.
Dimarts, 20 de març de 2018

Visita guiada a l'Institut d'Estudis Catalans

Visita guiada a l'Institut d'Estudis Catalans La primera setmana de març, alumnes, professors i parelles lingüístiques del CNL de Terrassa i Rubí vam tenir l'oportunitat de passejar per la Rambla de Barcelona i perdre'ns pel barri del Raval fins a arribar al cor de les ciències i humanitats del país: l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Des del 1907, en aquest edifici del segle XVII, antiga Casa de Convalescència, batega la recerca científica i cultural en tots els àmbits del territori català.
Dilluns, 5 de març de 2018

Trobada de parelles lingüístiques a la Biblioteca de Rubí

Trobada de parelles lingüístiques a la Biblioteca de Rubí Una quarantena de persones es troben a l'auditori de la Biblio per iniciar una nova temporada del VxL. Una vegada més els establiments col·laboradors es mostren molt generosos amb aquest programa de participació ciutadana.
Dimecres, 28 de febrer de 2018

Els cercadors lingüístics interessen molt!

Els cercadors lingüístics interessen molt! Els passats 19 i 26 de febrer un total de catorze persones van assistir a les Sessions de recursos lingüístics en català a Internet que vam organitzar des del Servei d'Assessorament Lingüístic del Servei Local de Català de Terrassa.
Dilluns, 26 de febrer de 2018

El VxL Rubí commemora el Dia Mundial de la Llengua Materna

Dijous passat, 22 de febrer, ens vam trobar a la Biblioteca Municipal de Rubí amb membres de l'entitat Rubí Sociocultural i Integració. Per tal de celebrar l'efemèride, membres del VxL i diversos convidats varen recitar poesia en llengua àrab, català, francès, castellà i portuguès. 
Dijous, 22 de febrer de 2018

«La teva herba remeiera preferida» ja és als comerços i als centres educatius

«La teva herba remeiera preferida» ja és als comerços i als centres educatius "La teva cosa preferida" és una campanya de llengua que fem cada any a Rubí, que es vehicula a través dels comerços i dels centres educatius. En altres edicions es convidava els escolars i els ciutadans a triar la seva cosa preferida de dins un munt variat de temàtiques: paraula, frase feta, insult (que vam titular amb l'eufemisme de paraulassa), joc, barbarisme... Aquest any ens hem centrat en la botànica i en concret en les herbes remeieres.
Dijous, 22 de febrer de 2018

El SLC de Terrassa commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna

El SLC de Terrassa commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna Aquest tauler que veieu s'ha convertit en un petit món de paraules que forma part de la riquesa de les persones que estudien català a les aules del CNL de Terrassa. Paraules de tot el món, en diferents llengües, les maternes del nostre alumnat.
Dimarts, 20 de febrer de 2018

Dictats i activitats diverses per conèixer Pompeu Fabra

Dictats i activitats diverses per conèixer Pompeu Fabra Al CNL de Terrassa i Rubí avui commemorem els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra. Hem fet els dictats dedicats al Mestre de la Direcció General de Política Lingüística, i també ens hem aproximat a Pompeu Fabra com a persona i com a gramàtic i autor, per conèixer la seva trajectòria vital i la seva obra. Les activitats, adaptades a cada grup segons el seu nivell, han interessat molt els alumnes.
Divendres, 16 de febrer de 2018

"Ahir a la nit el gat miolava." Aprenem els passats a través de diferents llengües.

Ahir a la SISA de Terrassa vam parlar de llengües i vam traduir una frase difícil en diverses llengües dels alumnes. Vam descobrir que sabíem més llengües de les que pensàvem. Els alumnes africans van conèixer coses que no sabien dels alumnes americans i viceversa. Va ser molt interessant i divertit. Tothom estava encantat. Vam escoltar com un alumne pronunciava la frase en wòlof i una alumna en guaraní.
Dimarts, 13 de febrer de 2018

Fundació Mina i el CNL de Terrassa lliuren els diplomes del 23è Curs de català per a persones nouvingudes

Fundació Mina i el CNL de Terrassa lliuren els diplomes del 23è Curs de català per a persones nouvingudes Aquest dimecres, Teresa Garcia Balasch i Marià Galí, directora del Centre per a la Normalització Lingüística de Terrassa-Rubí i president de la Fundació Mina Aigües de Terrassa respectivament, van lliurar els diplomes a les persones nouvingudes que han finalitzat el 23è curs de català que patrocina la Fundació.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes