25 anys fent bategar el català

CNL de Tarragona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 12 de gener de 2018

Pimec-Comerç Tarragona s’adhereix al Pla de NL per al comerç tarragoní

Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, i Florenci Nieto, president de Pimec-Comerç Tarragona, van signar el 12 de gener un acord de col·laboració entre les dues organitzacions.

Pimec-Comerç Tarragona s’adhereix al Pla de NL per al comerç tarragoní

Amb aquest document, Pimec-Comerç Tarragona s'adhereix al Pla de normalització lingüística per al comerç de Tarragona que el CNL va posar en marxa el 2016 i que, després d'una any de desplegament, continua aplicant-se aquest 2018.

L'objectiu d'aquesta col·laboració és que l'organització Pimec-Comerç Tarragona s'impliqui amb el Pla, participi i es beneficiï de les seves propostes i, alhora, faci d'enllaç entre el CNLT i les organitzacions, les empreses i els comerços associats a Pimec per fer-los arribar les propostes del pla destinades als comerciants:

 • Oferta formativa, general del CNLT específica per al sector socioeconòmic: cursos d'atenció al públic (telefònica o directa), per a dependents de botigues i supermercats, i per a cambrers de bars i restaurants. Aquesta formació específica s'oferirà des de l'oferta formativa de Pimec.
 • Sessions de sensibilització per a empreses i organitzacions de comerciants i empresaris sobre l'ús de la llengua catalana en la seva activitat professional.
 • Campanyes ludicolingüístiques de sensibilització als comerços i mercats de la ciutat.
 • Difusió de la normativa lingüística aplicable a partir del Codi de Consum (Generalitat de Catalunya, 2010).
 • Voluntariat per la llengua i pràctiques lingüístiques als comerços adherits al programa.
 • Intercanvi bidireccional d'informació d'interès mutu, per les vies tradicionals i per les digitals: compartir enllaços entre els respectius webs, seguiment mutu per xarxes socials, difusió d'activitats i campanyes per les respectives xarxes i mitjans digitals...

Comprar i vendre en català és natural

Durant l'acte de signatura, Franquesa va manifestar que "vendre en català a Catalunya és natural, i poder comprar en català a Catalunya és natural, i en una situació sociolingüística complexa, amb un 17,5% de nascuts a fora de l'estat, aquesta població necessita temps per aprendre la llengua i eines per practicar-la".

En aquest sentit, "Pimec és un excel·lent mediador perquè el català arribi al comerç i arribi al ciutadà", va remarcar la presidenta del CPNL, "i la signatura d'aquest acord rebla la bona feina que fa i s'ha fet des de les nostres respectives organitzacions i la voluntat de continuar".

Per la seva banda, Florenci Nieto va incidir en la importància del comerç de proximitat, com una de les riqueses del país, un pal de paller de l'economia catalana igual que la llengua és un element cohesionador i pal de paller de la nostra societat i, per tant, "una de les nostres riqueses que ha de ser present al nostre comerç de proximitat".

El president de Pimec-Comerç Tarragona també va destacar que "Tarragona és un dels territoris amb més incidència de la nova immigració. Nosaltres els acollim i ells han de vincular-se a la nostra societat". I aquesta visió de la societat, combinada amb la vocació de Pimec de promoure l'arrelament del comerç al territori, fan que, segons va valorar Nieto, "l'aliança amb el Consorci per a la NL és una fortalesa, perquè una de les coses que ens arrela al territori és la llengua".


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes