25 anys fent bategar el català

CNL de Tarragona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 8 de febrer de 2017

El CNL de Tarragona celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, que s'escau el 21 de febrer, els diferents serveis i oficines del CNL de Tarragona han organitzat una sèrie d'activitats.

El CNL de Tarragona celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

Els serveis i oficines faran diferents activitats amb l'alumnat

L'acte central tindrà lloc enguany a Reus, amb motiu de la seva capitalitat cultural. La Biblioteca Xavier Amorós acollirà la trobada anual del Ple pel Català al Camp de Tarragona.

A les 19.30 hores hi haurà l'acte central, amb la inauguració de l'exposició "A dues veus. Retrats de converses en català". Acte seguit, un total de vuit alumnes de català de diferents centres (entres els quals hi ha el CNL de Tarragona i el CNL Miquel Ventura de l'Àrea de Reus) recomanaran un autor en la seva llengua materna i llegiran un fragment d'una obra seva.

 • Calafell

20-21 de febrer: cada alumne triarà una paraula que li agradi de la seva llengua o del seu parlar i l'escriurà en full de paper de colors, que es penjarà a la paret de l'aula formant un collage. Cada parlant de llengües diferents del català farà una breu presentació de la seva llengua, segons el seu nivell: com sona, com s'escriu, on es parla...

 • Constantí

20 de febrer: els alumnes de l'Oficina de Català aniran a Ràdio Constantí a llegir textos ens les seves llengües d'origen. Els alumnes del matí hi aniran a les 9.30 hi els de la tarda a les 17.30 h.

 • Montblanc

21 de febrer: els alumnes del B1 de SOC es presentaran en català i en la seva llengua materna.

 • Salou

Setmana del 20 al 24 de febrer: els alumnes dels nivells B1, BN i EE recomanaran algun llibre o escriptor en la seva llengua. Triaran un poema o paràgraf del llibre o de l'autor i el llegiran a classe en la seva llengua (amb explicació posterior en català). 

 • Tarragona

20 de febrer: els alumnes de l'E2 faran l'exposició oral "Com és el meu país?" al Sociosanitari Francolí.

20 de febrer: els alumnes del B2 diran embarbussaments en la seva llengua materna i els traduiran al català.

 • Valls

20 de febrer: els alumnes del B2 faran un concurs d'endevinalles en català i traduïdes a la seva llengua materna.

21 de febrer: els alumnes de l'E2 faran un recull de frases fetes en català.

 • Vila-seca

22 de febrer: els alumnes del B2 diran a classe embarbussaments en la seva llengua materna i després en llegiran un en català. Els alumnes del curs Elemental faran recomanacions literàries d'autors en la seva llengua materna i traduïts al català o al castellà. Després de la recomanació, en llegiran un petit fragment i també la traducció.


CNL de Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes