25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 14 de març de 2017

El Camí d’anada i tornada de Vilarasau i Barderi fa petit l’auditori

El Camí d’anada i tornada de Vilarasau i Barderi fa petit l’auditori

Una bona estona abans de començar la presentació del llibre Camí d'anada i tornada l'auditori del Casal Pere Quart ja era ple d'un públic incondicional. Algunes persones repetien. Els havia agradat tant la presentació que dies enrere s'havia fet a Barcelona que tenien ganes de reviure-la en un marc tan assenyalat, la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

                            

I la veritat és que l'exercici que plantegen Emma Vilarasau i Montse Barderi és tot un homenatge a les dones a partir de la recreació de la correspondència entre l'Annemarie Schwarzenbach i l'Ella Maillart, dues dones avançades al seu temps que l'any 1940 van viatjar en cotxe de Suïssa a Kabul.

Per tant, ens trobem davant d'una novel·la inspirada en fets reals on les autores, en un exercici insòlit, posen veu a unes persones i a un moment concret de la història d'Europa i les seves paraules ens parlen dels grans temes: l'antibel·licisme, el sentit del viatge, les relacions íntimes profundes i atípiques, les segones oportunitats... i, especialment, la necessitat de mostrar la pròpia ànima i vèncer la solitud.

Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania, va obrir l'acte i va passar la paraula a Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, que va glossar l'obra abans que  les autores dialoguessin sobre la gènesi i el procés d'escriptura de la novel·la. Tot seguit, es va obrir un animat torn de paraules. Finalment Emma Vilarasau i l'actriu Clàudia Cos van llegir alguns fragments de l'obra.  Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes