L’alumnat del SLC de Sant Feliu assisteix a la xerrada “ Un món de llengües”

Activitats complementàries

El 24 d'abril passat, en el marc de la XXI Setmana per la Llengua, es va organitzar la xerrada "Un món de llengües"

El president del Consell de Centre i regidor de Política Lingüística, Jaume Manyoses, va obrir la xerrada " Un món de llengües" conduïda per Llenguaferits, on van assistir una quarantena de persones, sobretot alumnat del nivell Elemental 2 i Suficiència 2 dels cursos de català del Servei Local de Català de Sant Feliu.

Els Llenguaferits van explicar de manera amena i entretinguda la diversitat lingüística del món i altres curiositats amb l'objectiu de despertar la sensibilitat lingüística. Van donar a conèixer el nombre de llengües parlades al món, el nombre de parlants del català i la posició que hi ocupa: la 88a en nombre de parlants i la 20a en presència editorial i a internet.

La xerrada també va aportar informacions sobre la riquesa lingüística del català i altres llengües romàniques. Es va sensibilitzar per tal de trencar prejudicis pel que fa a l'ús de la llengua, sobretot orientat a persones que, tot i ser parlants habituals del català, canvien de llengua en situacions determinades.

Finalment, van destacar la importància de l'assertivitat a l'hora de mantenir el català en les nostres converses quotidianes per evitar la substitució lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?