25 anys fent bategar el català

CNL Roses

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 30 de setembre de 2015

Comença el XVIII Cicle de Cinema Infantil a Sant Feliu de Llobregat

El Consorci per a la Normalització Lingüística i l'Associació CineBaix de Sant Feliu de Llobregat acorden signar un nou conveni de col·laboració per a la promoció del cinema en català a la ciutat.

Comença el XVIII Cicle de Cinema Infantil a Sant Feliu de Llobregat

Aviat farà deu anys que CineBaix va obrir les portes i des de l'inici aquesta entitat ha demostrat la seva voluntat de programar cinema català i en català a les seves sales. Per la seva banda, el Consorci per a la Normalització Lingüística, mitjançant el Servei Local de Català de Sant Feliu, s'ha compromès sempre a col·laborar en la difusió d'aquestes pel·lícules. Aquest compromís mutu es va recollir en el seu moment en un acord de col·laboració que, any rere any, es renova per aquestes dates.

Aquest acord inclou també l'organització del Cicle de Cinema Infantil, que ara arriba a la divuitena edició i amb alguna novetat respecte d'edicions anteriors. Una novetat és que cada mes s'intentarà programar dues pel·lícules alhora en comptes d'una: una recomanada per als més menuts (3-5 anys) i una altra recomanada per a infants a partir de 6 anys.

Totes les pel·lícules del Cicle seran parlades en català com  a suport a l'aprenentatge i ús d'aquesta llengua entre els infants. I una altra novetat és que algunes pel·lícules, com ara L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta (programada per a aquest mes d'octubre) estaran adaptades amb subtítols en català per fomentar la lectura i la iniciació a veure pel·lícules en versió original entre els infants i fer-les accessibles a persones amb dificultats auditives, i amb audiodescripció (sincronitzades amb audiodescripció a través de l'aplicació ArtAccés, apta per a mòbils i tauletes, impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A partir d'una empremta digital acústica, l'aplicació reprodueix sincronitzadament l'audiodescripció de tota la pel·lícula per a infants i adults amb dificultats visuals).

Aquesta nova edició començarà els propers dies 3 i 4 d'octubre, amb el suport habitual dels vals de descompte que les escoles repartiran, i amb els mateixos preus de les darreres edicions  (4 € fins a 12 anys i 5 € per a la resta de públic).


CNL Roses
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes