El CPNL presenta els materials elaborats per treballar la llengua catalana a partir de cançons

Oci en català

S'adreça principalment als docents dels Serveis Territorials d'Educació de Tarragona

Cartell

El dimecres 24 d'abril de 2024, a les 18 h de la tarda, es durà a terme una sessió en línia per presentar els materials elaborats pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per treballar tot el que té a veure amb la llengua catalana a partir de cançons: vocabulari, ortografia, dialectologia...

Aquesta sessió, que compta amb el suport de l'Equip LIC dels Serveis Territorials a Tarragona, va adreçada al cos docent d'aquests serveis territorials. La data límit per inscriure-s'hi és el 18 d'abril de 2024 i l'enllaç és aquest: http://breu.cpnl.cat/mvz .

La sessió se centrarà en les guies de contingut que el CPNL ha creat i que són obertes a tothom per poder consultar el que es pot treballar des de cada cançó de les diferents llistes: vocabulari bàsic, frases fetes, dialectologia, ortografia, literatura... A més, aquestes guies, a banda de l'enllaç directe a la cançó escollida, contenen el vincle al vídeo musical i a la lletra, en cas que siguin accessibles. A tall d'exemple, la guia Canti, cante, canto és un molt bon instrument per treballar la varietat dialectal de la llengua catalana, ja que les cançons estan classificades per dialectes i subdialectes; una altra guia interessant és la que porta per nom Poemes cantats, ja que s'aconsegueix una aproximació a la literatura des d'una perspectiva musical.

Abans, ara fa tres anys, el CPNL va crear, a la plataforma Spotify, un perfil digital que ja recull més de 1.800 cançons repartides en més de 28 llistes. D'entre aquestes llistes, cal destacar-ne les dedicades més específicament als continguts que es treballen a les aules, amb l'objectiu que els docents tinguin a mà un material atractiu per complementar les classes de llengua.

Per tal de facilitar al màxim la consulta de tot aquest material, el CPNL va publicar una nova pàgina web de música en català, el contingut de la qual creixerà amb la publicació de més llistes de reproducció, cançons en català i altres recursos musicals.

Vols compartir aquesta notícia?