25 anys fent bategar el català

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 25 de juny de 2014

El CNL de l'Àrea de Reus celebra el 25è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística i el final de curs

Durant l'acte de cloenda dels cursos i del programa Voluntariat per la llengua, que es va fer al Teatre Bartrina, es va estrenar l'espectacle Una història amb doble joc, a càrrec del projecte Desdezero.

El CNL de l'Àrea de Reus celebra  el 25è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística i el final de curs

                                              

El Centre de Normalització Lingüística  de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) va celebrar el dia 26 de juny el  25è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística en un acte en què es va fer la cloenda dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua. Va ser al Teatre Bartrina de Reus, a les 19 h.

Hi van intervenir Anna Saperas, directora del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura; Cori Torroja, vicepresidenta d'Òmnium Cultural Baix Camp;  M. Dolors Sardà, presidenta del Consell del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura i regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, Jordi Agràs, director de Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, i Carles Pellicer, alcalde de Reus..

Durant l'acte es van conèixer la guanyadora del sorteig dut a terme entre les persones que han fet pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors en el Voluntariat per la llengua i també la guanyadora del concurs "300 fets de llengua" al Facebook del CNL.  El premi per a totes dues va ser  una matrícula gratuïta per a un curs de català. 

La cloenda es va completar amb la representació de l'espectacle  Una història amb doble joc a càrrec de Desdezero, un projecte teatral de creació col·lectiva i cohesió social impulsat pel CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura i la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus que desenvolupa la idea guanyadora del 9è Premi d'Idees per Promoure l'Ús del Català. 

Per acabar, hi va haver un refrigeri relacionat amb l'espectacle i patrocinat per establiments col·laboradors en el Voluntariat per la llengua: la Cooperativa de Falset Marçà;  Molí Fonts; Coselva i Antara, de la Cooperativa de la Selva del Camp;  Forn de Pa Huguet, Can Vicenç i Forn Pastisseria Mas Vilanova; els mercats de Reus, tant el Mercat Central com el Mercat del Carrilet; restaurant Cafè Teatre i Hi Gofre&Coffee, i el Centre Botànic de Reus.

En dies anteriors s'havien organitzat ja actes similars a Falset, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant, que formen part també del CNL de l'Àrea de Reus.

El CNL ha organitzat 1.865 cursos i ha tingut 41.692 inscrits des de la seva creació


A falta dels cursos intensius d'estiu, aquest any acadèmic el CNL, que abasta les comarques del Baix Camp i del Priorat,  ha organitzat 81 cursos presencials i ha tingut 1.631 inscripcions. A més, des de gener s'han constituït ja 204 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua.

Si fem un balanç, però, de la feina feta pel CNL des de l'octubre de 1990, quan es va posar en marxa a la capital del Baix Camp, els cursos organitzats són 1.865, amb 41.692 inscripcions, i s'han revisat 74.550 fulls des del servei d'assessorament. A més, en els 11 anys d'existència del programa Voluntariat per la llengua s'han format 2.441 parelles lingüístiques.

El CNL ja té a punt l'oferta de cursos intensius a Cambrils i a Reus per al mes de juliol. Les inscripcions es faran fins al 27 de juny a Reus i fins al 30 a Cambrils. La informació es pot consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes