25 anys fent bategar el català

Centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 14 de juliol de 2017

Al CNL d'Osona recomanem lectures d'estiu a les xarxes

Durant aquest mes de juliol, al CNL d'Osona es fan recomanacions lectores per a l'estiu a través del Facebook, del twitter amb l'etiqueta #llegimestiu# i del nostre blog Com un llibre obert. Tècniques del Centre, professors, llibreters, escriptors...,  ens diuen quin llibre podem llegir aquest estiu i ens comenten perquè els ha agradat. Una visió personal de la lectura sempre ajuda a decidir-se a llegir un llibre... Provem-ho.

Al CNL d'Osona recomanem lectures d'estiu a les xarxes

Lectures recomanades

Tècniques del Centre, professors, escriptors, llibreters ens diuen quins llibres podem llegir aquest estiu

Aquesta setmana tècniques del Centre com la Montse Bové, la Llúcia Barba i la Judit Vidal, juntament amb Joan Brussosa (filòleg) i Gemma Surribas (bibliotecària de Torelló) ens han recomanat aquestes lectures:

5.  Rebassa, Carles, Eren ells (per la intensitat de les emocions que aconsegueix transmetre a través del llenguatge.)

6. Casagran, Roc, L'amor fora de mapa  (de narració senzilla i amb una proposta trencadora. La novel·la inclou poemes, amb els quals Borja Penalba i Mireia Vives han fet un disc.http://www.roccasagran.cat/llibre/128/lamor-fora-de-mapa).

7. Bassani, Giorgio, El jardí dels Finzi-Contini. A l'agost del 2003 vaig llegir un article d'Antoni Puigverd a Presència que parlava "d'una novel·la delicada i commovedora", El jardí dels Finzi-Contini, de Giorgio Bassani. Afirmava: "Qui no l'hagi llegida, no sap el que s'ha perdut". La vaig llegir de seguida i em va agradar molt. L'he recomanada i ha tingut èxit. N'he llegit altres crítiques i referències, sempre positives. Algú ha dit que El jardí és més d'ambient que no de personatges. Potser sí, malgrat que Micòl és un dels personatges joves més suggestius de la novel·la europea del segle passat. Però quina descripció (espiritual i tot) d'aquest ambient, l'ambient de la comunitat jueva de Ferrara als anys trenta!

8. Schorobsdorff, Angelika, Tu no ets una mare com les altres. Un llibre concebut com una biografia, però que es llegeix com una novel·la on es narra la vida d' Else - mare de l'autora - una dona burgesa, jueva i alliberada que va viure la vida amb gran intensitat i compromís des del feliços anys 20 fins després del III Reich.

9. Soler, Sílvia, L'estiu que comença (una novel·la amb un domini intens de les emocions que fa que les visquis amb intensitat)


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes