25 anys fent bategar el català

Centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 30 de març de 2017

Dia Mundial de la Poesia 2017

El dia 21 de març , Dia Mundial de la Poesia, alumnes del SLC de Vic i de l'OC de Torelló van participar en els diferents actes que es van organitzar per commemorar aquest dia.

Dia Mundial de la Poesia 2017

Alumnes del CNL d'Osona participen en diferents activitats per commemorar aquest dia

A Vic, el dia 21 de març, a les 20.30h, es va presentar a la sala Modernista del Casino de Vic,  l'espectacle de petit format de poesia i música,  basat en els poemes i els dibuixos del llibre "Finestra Poètica a Essaouira" de Noemí Morral, dirigit per Joan Roura i interpretat per Noemí Morral, amb música en directe a càrrec de Quim Salinas (guitarra).

L'inici de l'acte  va anar a càrrec de la directora territorial a la Catalunya Central del Departament de Cultura, M. Àngels Blasco. Seguidament,  alumnes dels cursos de català del SLC de Vic van llegir  en català, àrab i amazic el poema "La poesia" d'Antònia Vicens, autora escollida enguany per la Institució de les Lletres Catalanes per escriure la composició que s'ha traduït a vint llengües.

També, durant la  setmana del Dia Mundial de la Poesia, alumnes del SLC de Vic van llegir en anglès, castellà, romanès, gallec, hebreu i àrab el poema "La poesia"  d'Antònia Vicens.

Acte de Vic

A Torelló, l'Oficina de Català , la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament  i la Biblioteca Dos rius van organitzar conjuntament un TALLER DE RECITACIÓ POÈTICA amb l'actor Lluís Soler. Aquest taller era obert a tothom, calia inscriure's prèviament i portar un poema per treballar. Les vuit primeres persones que es van inscriure van participar activament en la lectura poètica que es va fer el dia 21 de març, a les 20.00h, a la Biblioteca Dos rius de Torelló. La resta , hi van participar com a oients.

Tot seguit, alumnes del OC de Torelló van llegir en diverses llengües el poema "La poesia" de l'autora Antònia Vicens, escollida enguany per la Institució de les Lletres Catalanes per escriure la composició que s'ha traduït a vint llengües.

Finalment, es va deixar micro obert per a totes les persones que tinguessin ganes de recitar.

Acte de TorellóConsorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes