25 anys fent bategar el català

Centres


Xarxa territorial

Notícies

Llistant 1 de 10 de 55 notícies disponibles
Dimarts, 28 de novembre de 2017

Les parelles lingüístiques assisteixen a la projecció dels curtmetratges del festival Julius 2017

Les parelles lingüístiques assisteixen a la projecció dels curtmetratges del festival Julius 2017 Dissabte , 26 de novembre al matí, parelles lingüístiques de Vic i de Manlleu van assistir a la projecció d'una part dels curtmetratges que aquest any concursaven al Festival Julius 2017, que va començar el dia 21 de novembre i va acabar el mateix dissabte a les 10 del vespre amb la gala de cloenda i el lliurament de premis. En el marc del festival es van fer tallers, taules rodones i xerrades. En total es presentaven 23 curtmetratges que es van projectar en dos blocs diferents. Els voluntaris i aprenents van assistir a la projecció del segon bloc i van poder veure 12 curtmetratges que s'inspiraven en la pel·lícula Encontres a la tercera fase d'Steven Spilberg, 1977, tema obligatori sobre el qual s'havia de basar l'argument de tots els films. Al final de la projecció els assistents van poder votar els dos curtmetratges que els havien agradat més. Aquesta votació va servir per atorgar, el dissabte al vespre, el premi del públic Pitet de Bava 2017.
Divendres, 24 de novembre de 2017

Els alumnes de bàsic 3 de Manlleu visiten el Mercat Municipal

Els alumnes de bàsic 3 de Manlleu visiten el Mercat Municipal Dimecres, dia 22 els alumnes del curs de bàsic 3 de Manlleu van fer una visita guiada  pel Mercat Municipal. Aquesta primera visita els servirà per conèixer l'espai en què duran a terme les pràctiques lingüístiques.  Durant el recorregut els visitants van veure diferents tipus de parades i productes i van poder preguntar als paradistes qüestions relacionades amb el seu negoci. Després del recorregut van pujar al primer pis on hi ha l'Aula Mercat, un espai de formació que ofereix moltes activitats relacionades amb la cuina i amb els aliments.
Dijous, 23 de novembre de 2017

Pràctiques lingüístiques a Bon Preu de Vic

Pràctiques lingüístiques a Bon Preu de Vic Durant la segona quinzena del mes de novembre, alumnes de nivell bàsic 3 del SLC de català de Vic han fet pràctiques de català fora de l'aula en un dels establiments adherits al programa de Voluntariat per la Llengua. En aquest cas, les pràctiques orals s'han dut a terme al supermercat Bon Preu, que s'ha compromès a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui factible.
Dijous, 23 de novembre de 2017

Visita al centre històric de Vic i pràctica oral

Visita al centre històric de Vic i pràctica oral El dimarts 21 de novembre, un grup d'alumnes del nivell bàsic 1 del SLC de Vic van participar en una visita guiada al centre històric i als serveis més importants de la ciutat. En acabar la visita, i a la Plaça Major, van poder fer una pràctica senzilla d'expressió oral . Per exemple, els alumnes van fer preguntes com :  on es pot trobar una carnisseria, un forn de pa, l'Ajuntament... Amb aquesta activitat els alumnes  van poder conèixer una mica més la ciutat de Vic, tant la part més quotidiana com la part més històrica. I, també,  van poder practicar la llengua oral en una situació i context real.
Dimecres, 22 de novembre de 2017

Presentació del VxL a Centelles

Presentació del VxL a Centelles Dimarts, dia 21 es va fer la presentació del programa Voluntariat per la llengua a Centelles. Aquest any s'ha tornat a engegar després que l'any passat no hi hagués cap parella lingüística. L'acte es va fer a l'Oficina de Català de Centelles a les quatre de la tarda. Les persones voluntàries són persones molt arrelades al poble, la qual cosa facilitarà que els aprenents en coneguin els costums i les entitats més rellevants. Es va fer una petita presentació i es va lliurar material que els podrà ajudar a trobar temes de conversa. També se'ls va lliurar el carnet del VxL i se'ls va explicar que hi ha establiments i entitats de la comarca i de tot Catalunya que ofereixen avantatges als participants del VxL.
Dimarts, 7 de novembre de 2017

Presentació de les parelles lingüístiques 2017-2018 a Torelló

Presentació de les parelles lingüístiques 2017-2018 a Torelló Dijous, dia 26 d'octubre es va presentar una nova edició del programa Voluntariat per la llengua a Torelló.
Dilluns, 6 de novembre de 2017

Caminada per l'entorn del riu Gurri. Pont d'en Bruguer

Caminada per l'entorn del riu Gurri. Pont d'en Bruguer Aquest diumenge, 5 de novembre, un grup d'alumnes, voluntaris i aprenents del CNL d'Osona es van trobar per fer una caminada per l'entorn del riu Gurri.
Dimecres, 11 d'octubre de 2017

Inici dels cursos de català del CNL d'Osona

Inici dels cursos de català del CNL d'Osona El passat 2 i 3 d'octubre s'ha iniciat l'any acadèmic 2017- 2018 amb un total de 41 cursos (dos dels quals en la modalitat semipresencial i un, en la modalitat a distància)  i un total de 848 alumnes inscrits.
Dimarts, 18 de juliol de 2017

Presentació del VxL a alumnes de l’Escola d’Estiu Catalanoaustríaca

Presentació del VxL a alumnes de l’Escola d’Estiu Catalanoaustríaca Dimarts, 18 de juliol, la directora del CNL d'Osona, la coordinadora i la dinamitzadora del VxL virtual es van desplaçar a Sant Hilari de Sacalm per presentar el programa Voluntariat per la llengua a un grup d'estudiants de l'Escola d'Estiu Catalanoaustríaca, formada per estudiants de la universitat de Viena que estudien català, juntament amb un grup d'estudiants d'alemany de diverses universitats catalanes, que aquests dies s'hi han reunit per portar a terme un intercanvi cultural i lingüístic de dues setmanes.
Dilluns, 26 de juny de 2017

Cloenda del curs de català bàsic 1 del programa Aprèn.cat a Vic

Cloenda del curs de català bàsic 1 del programa Aprèn.cat a Vic El Servei Local de Català de Vic, juntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), ha impartit durant el mes de juny de 2017, un curs de català de nivell Bàsic 1, en el marc del programa de formació Aprèn.cat., adreçat a persones aturades amb pocs o nuls coneixements de català.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes