25 anys fent bategar el català

CNL Montserrat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 28 de juny de 2017

Les parelles lingüístiques de Manresa tanquen temporada amb una ruta per la ciutat

Dimecres, 28 de juny, una quinzena de participants del Voluntariat per la llengua van fer una ruta per Manresa i van conèixer espais tan emblemàtics de la ciutat com la Cova de sant Ignasi, el carrer del Balç, el pou de la gallina i la capella de sant Ignasi malalt. 

Les parelles lingüístiques de Manresa tanquen temporada amb una ruta per la ciutat

La ruta va començar a la plaça de l'Ajuntament com a punt de trobada. Tot seguit es va visitar la Cova de sant Ignasi i vam poder conèixer la història d'aquesta figura tan representativa de la cultura manresana. A continuació vam traslladar-nos fins al carrer del Balç on, gràcies a l'Oficina de Turisme de Manresa, van descobrir els orígens i les peculiaritats d'un dels carrers amb més història de la ciutat. Aquest carrer ofereix un muntatge amb recursos multimèdia que posa en valor un conjunt patrimonial únic i, al mateix temps, permet descobrir com era la Manresa del segle XIV. Després la Glòria i el Frank, dos voluntaris lingüístics, van explicar-nos la llegenda del pou de la gallina i la història de la capella de sant Ignasi malalt. 

L'activitat es va dur a terme gràcies a la col·laboració de l'entitat Cova de sant Ignasi, l'Oficina de Turisme de Manresa i alguns voluntaris del programa que van preparar les explicacions de determinats llocs que es van visitar. La valoració dels assistents va ser molt positiva ja que els va agradar ampliar els coneixements de la ciutat on viuen i destacar-ne el valor cultural que representa.  Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes