25 anys fent bategar el català

CNL L'Heura

← Inici del CPNL

Altres centres


Voluntaris per la llengua - L'Heura

El Voluntariat per la llengua a Santa Coloma de Gramenet

El CPNL va engegar el programa l’any 2002 a Cornellà de Llobregat amb 19 parelles participants. El projecte va tenir tan bona acollida que ràpidament s’hi van adherir altres centres i entitats. El CNL L’Heura va començar el programa l’any 2003.

Durant aquest primer any a Santa Coloma de Gramenet, es van inscriure 57 voluntaris i 55 aprenents, que van formar les 49 primeres parelles. A més van participar en el programa 14 establiments i 5 entitats.

Des de llavors, el programa ha anat creixent i consolidant-se. Durant el 2015 al nostre centre hem format 290 parelles lingüístiques. En l’edició de novembre de 2015 a febrer de 2016 han participat 190 persones, de les quals 100 aprenents i 90 voluntaris.

Enguany també hem aconseguit augmentar el nombre d’entitats col·laboradores a la ciutat fins a una vintena. Aquestes entitats col·laboren amb nosaltres fent difusió del programa, captant nous participants i organitzant activitats conjuntes.

Quant als establiments col·laboradors durant el 2015 s’han incorporat nous establiments. Els nostres establiments a més, fan una gran tasca particiant en les “Pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors”. Des de l'any 2010 un total de 654 alumnes han fet 1.854 pràctiques lingüístiques en aquests establiments i ho han valorat molt positivament.

Finalment, hem organitzat una vintena activitats específiques dirigides als participants del programa, a més d’oferir-los altres activitats conjuntes amb el nostre centre de normalització. Enguany cal emfasitzar la singular celebració de les 100.000 parelles lingüístiques creades a tota Catalunya des de l'inici del programa l'any 2003. Per celebrar-ho es va organitzar un acte al Teatre Nacional de Catalunya el 26 de novembre amb cinc centes persones convidades d'arreu del territori.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes