25 anys fent bategar el català

CNL L'Heura

← Inici del CPNL

Altres centres


Voluntaris per la llengua - L'Heura

El Voluntariat per la llengua a Santa Coloma de Gramenet

El CPNL va engegar el programa l’any 2002 a Cornellà de Llobregat amb 19 parelles participants. El projecte va tenir tan bona acollida que ràpidament s’hi van adherir altres centres i entitats. El CNL L’Heura va començar el programa l’any 2003.

Durant aquest primer any a Santa Coloma de Gramenet, es van inscriure 57 voluntaris i 55 aprenents, que van formar les 49 primeres parelles. A més van participar en el programa 14 establiments i 5 entitats. 

Des de llavors, el programa ha anat creixent i consolidant-se. Durant el 2013 al nostre centre hem format 317 parelles lingüístiques. En l’edició de novembre de 2013 a febrer de 2014 han participat 210 persones, de les quals 120 aprenents i 90 voluntaris.Enguany també hem aconseguit augmentar el nombre d’entitats col·laboradores. Aquestes entitats col·laboren amb nosaltres fent difusió del programa, captant nous participants i organitzant activitats conjuntes.Quant als establiments col·laboradors durant el 2013 s’han incorporat nous establiments, la majoria al barri de Singuerlín, que ens han fet arribar per primera vegada a la centena. Els nostres establiments a més, fan una gran tasca en el programa “Pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors” on en els darrers 3 anys, 1342 alumnes del CNL L’Heura han fet un total de 466 pràctiques lingüístiques amb valoracions molt positives.

Finalment, hem organitzat una vintena activitats específiques dirigides als participants del programa, a més d’oferir-los altres activitats conjuntes amb el nostre centre de normalització. Voldríem destacar que el 2013 ha estat un any molt significatiu per al programa ja que s’han celebrat els 10 anys de Voluntariat per la llengua, tant a Santa Coloma de Gramenet com a tota Catalunya.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes