25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 1 de desembre de 2017

Comença una nova edició del Voluntariat per la llengua a Torroella de Montgrí

El dimecres 29 de novembre, a les 19.30 h, a l'auditori de Can Quintana, es va fer la presentació  d'una nova edició del Voluntariat per la llengua a Torroella de Montgrí, amb 12 parelles i 1 trio.

Comença una nova edició del Voluntariat per la llengua a Torroella de Montgrí

L'acte va començar amb la salutació i benvinguda que la regidora de Cultura i Educació, Annamaria Mercader Sais, va dirigir a les parelles lingüístiques. Durant el seu parlament, la regidora va agrair tant a voluntaris com a aprenents el fet que participessin en el Voluntariat per la llengua, perquè "es tracta d'una iniciativa molt enriquidora, on les dues parts tenen l'oportunitat de conèixer una nova cultura amb les seves tradicions. Parlar diferents idiomes ens fa més cultes."

Tot seguit, es van presentar les parelles lingüístiques, es va explicar el funcionament del Voluntariat, els avantatges de què disposen els participants amb el carnet de VxL i els punts de trobada que hi ha al municipi.

A continuació, la regidora, que també és balladora de sardanes, va tornar a prendre la paraula per explicar als assistents què és la sardana tal com la coneixem avui dia i quin fou el seu origen.  Val a dir que la majoria dels que eren a la sala no sabien que la primera sardana que es va ballar a Catalunya fou a la plaça de la Vila de Torroella el 1844. Després, ja tots formant una rotllana, els va ensenyar com funcionaven els passos curts i els passos llargs per, finalment, acabar ballant una sardana. 

Podeu veure algunes fotografies a la pàgina de Facebook de l'Oficina de Català de Torroella de Montgrí: https://www.facebook.com/oficinadecataladetorroella/


Oficina de Català de Torroella de Montgrí

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes