25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 14 de juny de 2017

Presentació de "la Guia per a usos no sexistes de la llengua en els textos de l'Administració" a Lloret de Mar

Presentació feta per l'Oficina de Català de Lloret a tot el personal de l'Ajuntament per encàrrec de la seva Comissió d'Igualtat per donar compliment al Pla d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones

Presentació de

Tot el personal de l'Ajuntament de Lloret de Mar rebrà formació –impartida per l'Oficina de Català del municipi– sobre usos no sexistes del llenguatge per donar compliment al Pla d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones. 

La Guia d'usos no sexistes de la llengua en els textos de l'Administració de la Generalitat de Catalunya és fruit de la col·laboració dels serveis lingüístics dels departaments d'Empresa i Ocupació., Benestar Social i Família, Salut, Justícia i Ensenyament de la Generalitat, l'Institut Català de les Dones i el GELA.

L'objectiu de la guia és ser una eina de fàcil consulta per a l'ús d'estratègies i recursos lingüístics per evitar el llenguatge discriminatori. Respecte al document previ, Marcar les diferències: la representació de dones i homes a la llengua (2005), aquesta guia inclou alguna adaptació i canvi de criteri. Per exemple, en aquest document s'insisteix a no abusar de determinats recursos, es normalitza l'ús del masculí com a categoria gramatical no marcada i es defineixen els limits de les formes dobles. Es busca, per tant, l'equilibri entre genuïtat, respecte i claredat en uns usos lingüístics que permetin fer visibles les dones en els textos de l'Administració.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes