25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 6 de maig de 2014

Alumnes de català i parelles lingüístiques de Roses assisteixen a un Taller de nusos al GEN Roses

Partint d'un projecte elaborat entre el GEN (Grup d'Esports Nàutics de Roses) i l'Oficina de Català de Roses, l'objectiu del qual és promoure un marc d'activitats relacionades amb l'àmbit dels esports nàutics entre alumnes i parelles lingüístiques, aquest dilluns, 5 de maig, a la tarda, s'ha dut a terme el segon dels tallers programats.

Alumnes de català i parelles lingüístiques de Roses assisteixen a un Taller de nusos al GEN Roses

Uns quants dels assistents al Taller de nusos

Sota el mestratge de l'Hug, l'Oriol i en David,  els assistents al Taller de nusos han après el vocabulari bàsic relacionat amb aquest àmbit així com quins són els nusos més utilitzats en navegació. Ens han explicat la història de cadascun dels nusos, com es fan, les aplicacions que tenen... Ha estat una sessió molt col·laborativa, ja que els assistents al taller que tenien algun coneixement sobre nusos també l'han compartit amb la resta.

Després de la sessió teòrica, s'havia de sortir a navegar per aplicar els coneixements adquirits durant el taller. Una forta marinada no ens ha deixat sortir a mar, però no ens ha impedit que poguéssim fer una passejada pel port per adonar-nos de com s'aplica tot allò que se'ns ha explicat al taller.

Aquesta és la segona d'un conjunt d'actuacions centrades en l'àmbit de l'esport nàutic, planificada amb la finalitat d'incentivar l'ús oral de la llengua catalana en l'àmbit esportiu i de proporcionar un àmbit nou i atractiu que faciliti el procés d'aprenentatge de la llengua catalana.

A través d'aquest projecte es pretén aplicar sobre el terreny les habilitats i els coneixements lingüístics apresos a l'aula. Les activitats incloses en aquest programa possibiliten establir transferències entre l'activitat nàutica i els conceptes tractats a classe.

Aquesta col·laboració permet a les parelles lingüístiques i a l'alumnat dels cursos de català per a adults de l'Oficina de Català de Roses conèixer una de les entitats més emblemàtiques de la població, el GEN Roses, i sentir-la partícip del seu procés d'adquisició de la llengua catalana.


Oficina de Català de Roses
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes