25 anys fent bategar el català

CNL Eramprunyà

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 14 de setembre de 2017

Participació del CNL Eramprunyà en la 35a Setmana del Llibre en Català

El passat 12 de setembre el Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà va participar en la Setmana del Llibre en Català amb una activitat lúdica de foment de la lectura i un tast de parelles lingüístiques. 

Participació del CNL Eramprunyà en la 35a Setmana del Llibre en Català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va participar per setè any consecutiu a la 35a Setmana del Llibre en Català de Barcelona amb un tast de parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua i una mostra de les activitats complementàries que organitza a les aules per al foment de la lectura i per potenciar la literatura en el procés d'aprenentatge de la llengua. 

Un tast del programa Voluntariat per la llengua (VxL), presentació de rutes literàries, converses amb autors i dinàmiques de treball cooperatiu per al foment de la lectura i de commemoració de l'any Prudenci i Aurora Bertrana van ser algunes de les activitats culturals escollides pel CPNL per presentar-les a la 35a Setmana del Llibre en Català. 

L'activitat a l'espai va començar amb el ja tradicional Tast de parelles lingüístiques a càrrec de participants en el Voluntariat per la llengua de vuit centres de normalització lingüística del CPNL. Diversos aprenents i voluntaris en actiu van compartir uns minuts amb els visitants de La Setmana que volien saber com funciona aquest programa de conversa en català. Algunes parelles lingüístiques del CPNL van explicar al públic la seva experiència i les seves emocions durant les trobades que fan en el marc del programa. 

A continuació, Jaume Sans, coordinador d'ensenyament del CNL Eramprunyà, va explicar, de manera pràctica i lúdica, com fomenta la lectura i com treballa els autors catalans amb els alumnes. Seguidament va proposar al públic assistent una dinàmica relacionada amb els escriptors: durant tota la tarda es va elaborar un collage cooperatiu en un plafó en què els participants havien de reconvertir una frase d'un autor català d'una postal de la Institució de les Lletres Catalanes en un dibuix o crear una altra frase a partir de l'original. Aquesta dinàmica fou un exemple pràctic de com es pot aprofitar la creativitat i el dibuix per practicar la llengua a les aules i aprendre sobre els autors catalans.​ 

La directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa, va ser present a l'espai del Consorci. Durant la seva intervenció va destacar que "els llibres ens acosten al món en català" i que "la voluntat del govern és que el català sigui la llengua de tots els ciutadans de Catalunya perquè puguin viure en català". Ester Franquesa va agrair la feina que fa el Consorci, que "facilita que els ciutadans puguin aprendre i utilitzar la nostra llengua".​ 

A continuació, Maria Nunes, professora de llengua i literatura catalanes, va parlar de les rutes literàries que organitza per Barcelona i les va definir com "la unió d'espais de la ciutat amb els textos literaris catalans". Adriana Bàrcia, tècnica de normalització lingüística del CNL de Girona i experta en Aurora Bertrana, va descobrir aquesta autora i el seu pare, Prudenci, als visitants de l'espai del CPNL i va explicar la seva importància bibliogràfica en el marc de la literatura catalana.​

Finalment, es van comentar les aportacions de les persones que, durant tota la tarda, havien penjat al plafó de l'espai del CPNL les seves petites creacions basades en les postals de la Institució de les Lletres Catalanes.


vxl.eramprunyà
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes