25 anys fent bategar el català

CNL El Prat de Llobregat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 2 de maig de 2017

La campanya “A l’abril, cada paraula val per mil” torna als establiments comercials del Prat de Llobregat

La campanya “A l’abril, cada paraula val per mil” torna als establiments comercials del Prat de Llobregat

Els cartells A l'abril cada paraula val per mil d'enguany han donat a conèixer dites i frases fetes catalanes i la seva equivalent en castellà

Des de fa cinc anys,  per Sant Jordi, el Centre de Normalització Lingüística i l'Ajuntament del Prat porten a terme la campanya A l'abril cada paraula val per mil, una activitat de sensibilització lingüística que serveix per donar a conèixer la riquesa que hi ha implícita en totes les llengües.

Entre el 20 i el 30 d'abril s'ha pogut veure als comerços, bars i restaurants dels principals eixos comercials del Prat i als mercats de la ciutat, una col·lecció de 64 cartells que contenien 64 dites o frases fetes catalanes i la seva equivalent en castellà, i que ens mostraven que darrere de les llengües s'hi amaga una gran riquesa. També s'ha fet arribar un joc de tots els cartells a l'Escola d'Adults, al CPS Francesc Palau, als instituts de la ciutat i a la Biblioteca Antonio Martín.

Tots els cartells es podien identificar fàcilment perquè portaven un motiu comú, la rosa de Sant Jordi, i la frase: "A l'abril, cada paraula val per mil". Els cartells d'enguany contenien, també, una frase de l'escriptora Aurora Bertrana, en commemoració del 125è aniversari del seu naixement.

Amb els cartells d'aquest any s'ha pretès mostrar les peculiaritats inherents a totes les llengües. La majoria de persones del Prat formem una comunitat bilingüe i tenim un bon domini de les dues llengües comunes (català i castellà) però sovint se'ns fa difícil traduir de manera espontània una frase feta d'una llengua a l'altra. Per tant, la proposta d'enguany, ha volgut ser un exercici didàctic i enriquidor per a la major part de ciutadans i ciutadanes del Prat.

A més, el CNL, per celebrar Sant Jordi, el dia del llibre i de la rosa, ha obsequiat tots els seus alumnes amb un punt de llibre amb la imatge dels cartells.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes