25 anys fent bategar el català

CNL de Cornellà de Llobregat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 25 de gener de 2017

S'obre el termini d'inscripció per obtenir els certificats de llengua catalana per lliure

Del 2 al 21 de febrer estarà obert el termini per inscriure's a les proves per obtenir els certificats de llengua catalana. Aquests certificats permeten acreditar el grau de coneixement del català a efectes d'aprenentatge de la llengua, laborals, acadèmics o per interès personal.

S'obre el termini d'inscripció per obtenir els certificats de llengua catalana per lliure

Les proves són per als certificats de nivell bàsic (A2), elemental (B1), intermedi (B2), de suficiència (C1) i superior (C2). S'hi poden inscriure les persones que tinguin 16 anys o més en el moment de fer la prova i que vulguin acreditar els coneixements de català obtinguts al marge de l'ensenyament reglat.

Les sol·licituds es poden tramitar per internet o presencialment i les proves tindran lloc entre el 6 de maig i l'10 de juny, segons el nivell.

Per participar a les proves no cal tenir cap titulació acadèmica prèvia, i estan obertes a qualsevol persona de més de 16 anys. Els exàmens es duran a terme a 18 localitats. A Catalunya, es faran a Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. També s'administraran proves a Fraga i a Perpinyà. El llistat de proves que es duen a terme a cada localitat es pot consultar al portal Llengua Catalana.

Adaptació a les noves normes de l'Institut d'Estudis Catalans


Aquesta serà la primera convocatòria des de la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Atès el període de transitorietat per aplicar la norma, en la correcció dels textos de l'àrea d'expressió escrita es consideraran adequades tant les solucions anteriors com les actuals. En les àrees de gramàtica o ús de la llengua, no es demanen aspectes que hagin sofert un canvi de validesa normativa.

El sistema de certificats de la Direcció General de Política Lingüística acredita cinc nivells de competència lingüística en català, d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d'Europa: el nivell bàsic (A2), el nivell elemental (B1), el nivell intermedi (B2), el nivell de suficiència (C1) i el nivell superior (C2).


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes