25 anys fent bategar el català

CNL Ca n'Ametller

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 27 de juny de 2017

Cloenda dels cursos de català, de la 15a edició del Voluntariat per la llengua i dels grups Xerrem amb la V Trobada Gastronòmica Intercultural

El 22 de juny es van aplegar al voltant de 100 persones a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en la cloenda dels cursos de català per a adults 2016-2017, de la 15a edició el Voluntariat per la llengua i dels tres grups Xerrem.

Cloenda dels cursos de català, de la 15a edició del Voluntariat per la llengua i dels grups Xerrem amb la V Trobada Gastronòmica Intercultural

L'acte va estar presidit pel regidor de Cultura i Joventut, Juan Pablo Beas i pel regidor de Governació, Francesc Delgado. També hi era present el regidor Joan Gaspà, representant de l'Ajuntament al CPNL fins el passat mes de març  i col·laborador del Servei Local de Català com a voluntari lingüístic i com a conductor d'un dels grups Xerrem.

Rosa Monforte, responsable del Servei de Català, va donar la benvinguda als assistents: les parelles lingüístiques i els alumnes dels cursos, els participants dels grups Xerrem i els seus voluntaris i a Jordi Esteban de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua. Va donar les gràcies per l'assistència a l'acte a Jordi Milian de L'illa dels llibres i a l'escriptora Mar Bosch.

El regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, va agrair la tasca del Servei Local de Català i va valorar positivament l'esforç i l'interès tant pel que fa a la participació en l'acte, com a l'aprenentatge de la llengua per part de tots els participants. Va comentar que seria el proper representant polític al Consorci per a la Normalització Lingüística i va destacar l'interès de la promoció de la literatura des de la regidoria que gestiona, fent referència al fet que comptàvem amb l'escriptora Mar Bosch com a convidada i a les diverses activitats vinculades a la literatura que s'han fet al llarg del curs.   

A continuació hi va haver una petita representació teatral a càrrec d'alguns alumnes del nivell Intermedi, que amb l'ajut de la professora van adaptar uns fragments del llibre 'Les generacions espontànies' de Mar Bosch. Prèvia a l'actuació, Jordi Milian va fer una entrevista a l'escriptora. L'acte va acabar amb la V Trobada Gastronòmica Intercultural, compartint els plats i les menges que entre tots els assistents havien aportat, la majoria dels llocs d'origen dels assistents, amb la finalitat de donar a conèixer la cuina dels diversos indrets dels participants. Es va tenir l'oportunitat de fer un tast de la gastronomia, entre d'altres llocs, de Bulgària, Romania, el Marroc, Astúries, Colòmbia, Itàlia, Andalusia, Madrid, Veneçuela, Castella i Lleó, el País Basc i, per descomptat, dels Països Catalans.


Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes